ЈОКИЋ О НЕУСПЕЛОМ ЕКСПЕРИМЕНТУ: Нуркић и ја нисмо могли да играмо заједно (ВИДЕО)

Novosti online

24. 05. 2021. у 12:56

НИКОЛА Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, пре пет година за саиграча у франшизи из Колорада имао је Јусуфа Нуркића и челни људи екипе покушали су да их упаре, односно да у исто време играју са два центра.

ЈОКИЋ О НЕУСПЕЛОМ ЕКСПЕРИМЕНТУ: Нуркић и ја нисмо могли да играмо заједно (ВИДЕО)

ФОТО: АП

Нагетси су покушали да играју са обојицом у исто време, међутим, после неколико мечева било је јасно да ће морати да се определе за једног јер нису функционисали добро.

Први људи франшизе одлучили су да трејдују босанскохерцеговачког кошаркаша у Портланд Трејл Блејзерсе и, што би се рекло, остало је историја. Јокић је данас главни кандидат за МВП-ја, а Нуркић веома добар центар и неко од чије игре и те како зависи игра Блејзерса.

- Мислим да бисмо данас могли да играмо заједно, али тада некако нисмо знали шта да радимо (на терену). Били смо обојица млади. Нисмо могли да играмо заједно. Али, данас би сигурно могли, рекао је Јокић и додао:

- Сјајан је додавач, одлично чита игру, кошаркашки коефицијент интелигенције му је висок, те мислим да бисмо сада могли да играмо заједно.

Пре пет година, када је трејдован Нуркић, почела је полако доминација српског кошаркаша која и данас траје. Јокић је тада промовисан за првог центра и кроз неколико сезона учинио је Денвер кандидатом за титулу, а себе за МВП награду.

Серија између Денвера и Портланда почела је победом Блејзерса, а други меч игра се у ноћи између понедељка и уторка у 04.00.

(Спутник) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)