ФИФА ИЗГУБИЛА КОМПАС: Због Катара померају почетак Мундијала

Novosti online

10. 08. 2022. у 12:02

МЕЂУНАРОДНА фудбалска федерација ФИФА наставља да урушава оно мало кредибилитета што је имала код љубитеља фудбала широм света. Бројним скандалима у вези са предстојећим Светским купом који ће се ове зиме одржати у Катару сада је додат још један.

ФИФА ИЗГУБИЛА КОМПАС: Због Катара померају почетак Мундијала

FOTO: Novosti

Годинама је традиција налагала да се Мундијал отвара утакмицом чији актер је или домаћин шампионата или бранилац титуле шампиона света. Зато је бројне фанове немало изненадила недавна одлука ФИФА и организатра турнира да Мундијал у Катару отвори утакмица Сенегал - Холандија.

Сада, је међутим, дошло до изненадне промене плана па ће Турнир ипак почети утакмицом домаћина Сенегала.

Али, да би то било могуће, дошло је до промене календара такмичења, тачније померања почетка?!

Мундијал је по оригиналном календару требало да буде отворен 21. новембра у 11 часова на стадиону Ал Тумама у Дохи утакмицом Сенегал - Холандија, док је меч домаћина и Еквадора био предвиђен исте вечери од 17 часова на Ал Бајат стадиојну у Кору.

План ФИФА и организатора је да се почетак Мундијала помери дан раније односно да Катар и Еквадор свој меч играју 20 новембра. Коначну одлуку по овом питању донеће Савет ФИФА који чине председник Светске куће фудбала Ђани Инфантино и лидери свих континенталних федерација, али то је само формалност, пошто је одлука већ донета.

Померања осталих мечева заказаних за 21. новембар неће бити па ће се мечеви Енглеска - Иран, односно САД - Велс одиграти у раније предвиђеним терминима.

Такође, неће бити ни померања финала које је на програму 18. децембра.

Сходно томе и Србија своје мечеве игра по раније утврђеном програму: против Бразила 24. новембра у 20 часова, против Камеруна 28. у 11 часова и против Швајцарске 2. децембра у 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом