ЛАЗОВИЋ ОДГОВОРИО ПАНТЕЛИЋУ: Ове полусезоне је све уништено, то је геноцид?!

Novosti online

22. 05. 2021. у 16:56

САДА већ бивши председник Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије Драгомир Лазовић оштро је реаговао на одлуку в.д. председника Фудбалског савеза Србије Марка Пантелића да га смени са ове функције.

ЛАЗОВИЋ ОДГОВОРИО ПАНТЕЛИЋУ: Ове полусезоне је све уништено, то је геноцид?!

Фото: Nebojsa Parausic

Одлука о смени уследила је након што је Драгомир Лазовић предложио проширење лиге на 18 клубова, уместо на предвиђених 16, што би омогућило његовом Јавору да остане у лиги.

Лазовић је упутио отворено писмо Пантелићу, које преносимо у целости:

– По основу члана 46 Статута ФСС члан ИО има право предлога за укључење тачака у дневни ред. Мој предлог је био разлог за смену, уз кршење свих закона и принципа. Допуна се односила на две тачке: регуларност такмичења Супер лиге у сезони 2020/2021. и формат такмичења за наредну. Немаш ти Пантелићу проблем са Лазовићем, већ са самим собом. Твоја одлука према човеку који клуб води без мрље 23 године је чин могућ само људима који немају поштовање. Таква ми одлука чак и те како прија, мада је законски нелегитимна, што ће се и доказати – почео је Лазовић.

Он је потом оптужио вршиоца дужности председника Фудбалског савеза Србије да врши геноцид?!

– У фудбал дајем и од њега не узимам. Два пута су ми отели освајање Купа. Пре три године сам на бруталан начин испао из Суперлиге. Али ова последња сезона, тј. пролећни део, у ком си ти преседник, је геноцид. Уништење! Уништено је баш све! Зато Пантелићу не очекуј по цену било чега да ћу прихватити да плац уништених младих спортиста, уништеног клуба, уништене историје клуба, све због намештених утакмица, гурнем испод тепиха. То раде мали и неморални људи, или климоглавци, због ситних интереса.

И за крај, Лазовић је поручио Пантелићу да ће се борити против неправде у српском фудбалу.

– И немаш потребе да зовеш чланове ИО и лобираш да се не прича о регуларности! Никада се ништа није сакрило! Немој правити срећу на туђој муци. То је проклето! Покажи храброст и извуци из фиоке (сакривене) пријаве УЕФА, па донеси одлуке, као у Првој лиги Србије. То што удараш по већ уништенима, то се зове немоћ! Е те “немоћне” и неправедно уништене бранићу ја и поштени део фудбалске Србије! Моје учешће у фудбалу, без кључних одлука о спасењу уништеног клуба је упитно… Али оно што никада бити неће јесте поштење – стоји у отвореном писму Лазовића.

Без обзира на смену Лазовића, предлог да се лига прошири на 18 клубова ће бити у понедељак на редовној седници ИО ФСС. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)