СТАНКОВИЋ О КРСТИЧИЋУ, ПРИЈОВИЋУ, КОЛАРОВУ: То су врхунски играчи, који имају велике плате

Novosti online

18. 05. 2021. у 17:23

ДЕЈАН Станковић продужио је сарадњу са Црвеном звездом до 2024. године и не крије да је поносан због тога.

СТАНКОВИЋ О КРСТИЧИЋУ, ПРИЈОВИЋУ, КОЛАРОВУ: То су врхунски играчи, који имају велике плате

FOTO: M. Vukadinović

Задовољна је управа, навијачи и сам шеф стручног штаба због наставка сарадње. Ово је својеврсна награда за 42-годишњег стручњака због одличних резултата које су постигли црвено-бели у овој сезони.

- Осећам се јако поносно, али ово не бих могао да урадим сам. Морало је много коцкица да се сложи. Пре свега морам да се захвалим клубу на шанси, потом стрпљењу када сам ја у питању. Не бих успео без златних момака и стручног штаба, без медицинског тима. Много тога смо прошли током ових годину и по дана. Без свих које сам набројао, овај продужетак не би био овако леп - рекао је Станковић.

Било је скептика када је бивши играч Интера стигао на "Маракану". Почетак јесте био нешто спорији, али ова сезона заиста је сјајна, пошто је Звезда оборила неке рекорде.

- То је све процес, дуг процес. У овом клубу мораш да се бориш и доказујеш. И то навијач Црвене звезде зна да препозна. Они су ме препознали као клинаца играча, и сада други пут. Било је много знакова пиитања када сам дошао, да ли ћу сагорети или прегорети. Звезда ти даје захтеван пут. Сваки дан је ново доказивање. Жао ми је што "Маракана" није успела да нам помогне. Играли бисмо још боље. Једва чекам да се навијачи врате и аплаузтом дочекују момке.

Колико је ова сезона феноменална показује чињеница да је шампион Србије по његовим вођством доживео само један пораз и то у Немачкој од Хофенхајма у групној фази Лиге Европе.

- Ја сам био у предности, био сам у овом клубу. Знам шта је Звезда, где мора да буде? Пре годину дана смо изашли, и ставили пред нас озбиљне циљеве. Свестан сам да је то један циклус, ускоро улазимо у нове захтеве. Навикао сам да радим и играм под притиском, Звезда ме је научила како је побеђивати. Биће и тешко у наредном периоду, не може стално да буде лепо. Али ми не знамо колики је потенцијал ове екипе. Сигурно је да ћемо и даље дизати лестивцу.

Станковић је био упитак и како су текли преговори са Звездом?

- Лепо је преговарати са Звездом. То мора да се заврши на обострано задовољство. Обе стране су желеле да се сарадња настави. Није ту било неких зачкољица и проблема. У пар дана смо све завршили.

Заједно са њим у клубу ће остати и његов стручни штаб. О финансијским детаљима није желео да говори.

- Да се мало нашалим и кажем да ме новац неће покварити.

Уколико би се десило да тренер црвено-белих одради уговор до краја постао би најдуговечнији стратег Звезде у новијој историји.

- Не бих потписивао да не мислим да радим дуго у Звезди. Али ја сам реалиста. У фудбалу може свашта да се деси. Нема новца који би ме оставио у Звезди, ако не видим да постоји пројекат. Исто тако не постоји новац који би ме одвукао од Звезде. Логично је било да неко препозна све оно што смо радили.

Дотакао се интересовања Сампдорије.

- Било би чудно да неко није приметио шта смо све урадили. И ја и клуб. Радили смо на прављењу игре, резултатима... Увек прија када се неко интересује. Али то је сада иза нас.

На крају се дотакао могућих појачања - Ненада Крстичића, Александра Пријовића и Александра Коларова.

- Не знам шта бих рекао и одговорио. То су врло важне операције у фудбалу. Причамо о озбиљним момцима, врхунским играчима и озбиљним платама. За сада сам задовољан овим што имам, гледаћемо да сви остану. Мени не требају имена, него људи и фудбалери. Биће ми потребни момци који знају да изнесу притисак - закључио је Станковић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)