МИЛОЈЕ СЕ НА СВОЈ НАЧИН ОПРОСТИО ОД КОСАНА: Друже мој, одакле си вадио те податке? Здравље си занемарио због фудбала

Новости онлине

18. 05. 2021. у 12:28

ВЛАДАН Милојевић, бивши тренер Црвене звезде, се у ауторском тексту за Моцарт Спорт опростио од дугогодишњег сарадника и пријатеља Милана Косановића.

МИЛОЈЕ СЕ НА СВОЈ НАЧИН ОПРОСТИО ОД КОСАНА: Друже мој, одакле си вадио те податке? Здравље си занемарио због фудбала

Фто: М.Вукадиновић

Широј јавности Милан Косановић је постао познат током рада у Црвеној звезди и историјске епохе током које је сарађивао са Владаном Милојевић. Касније их је пут одвео у Саудијску Арабију. Много тога су Милојевић и Косановић прошли заједно, извојевали историјске победе, два пута се домогли Лиге шампиона. И пролећа у Лиги Европе.

Бивши шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић се у ауторском тексту за МОЗЗАРТ Спорт опростио од дугогодишњег сарадника и великог пријатеља:

- Друже мој, сећам се да смо заједно дошли у Црвену звезду. Ситуација је била јако тешка, после сезоне без трофеја, кренули смо са Златибора. Имали смо много младих играча, странци се нису вратили. Дошао си у Црвену звезду, знао си Митра Мркелу, јер сте заједно сарађивали у ФС Србије. И било је логично да кренеш са нама на припрема на Златибор, јер си познавао децу из омладинске школе. После пар тренинга и разговора видело се да имамо заједничку визију и погледе на фудбал. Створила се хемија, касније си постао врло важан шраф нашег стручног штаба.

Прошао сам свашта у тренерској каријери, али мало ко је познавао међународни и српски фудбал као ти. Знао си буквално све, није постојао таленат у земљи са чијим квалитетима ниси био упознат. Исто се односи и на међународни фудбал, и ниже лиге. Имао си и велико искуство, био си творац сјајне Вошине генерације у којој су играли Сергеј Милинковић Савић, Косовић, Гаћиновић, Бабић. Имао си и искуство, али за мене је фасцинантно и даље колико си волео фудбал. То је био твој стил живота. Сећам се још неких ствари. Када смо отишли у Саудијску Арабију знао си сваког играча из те лиге, његове карактеристике, минули рад... Толико си био добар у томе да си фасцинирао и људе из Ал Ахлија. Знам, сећам се врло добро, да сам те у једниом тренутку дословце питао: ’Друже, одакле вадиш све те податке?’ Био си ходаћуја енциклопедија, не постоји фудбалски радник који је на том пољу могао да ти стане на црту. Знао си и да хендлујеш нервозу, на онај твој начин.

Ти ниси радио фудбал, ти си живео фудбал. Био си елоковантан, знао си да држиш границу у односу са играчима... И да, када се сетим наших дана, једина мисао ми је фудбал. Причали смо ми и другим темама, али си волео да враћаш лопту на твој терен. На фудбал. То је био твој одбрамбени механизам. Могао си о томе да причаш цео дан. И могао си да гледаш фудбал цео дан.

Сећам се још једне ствари. Када год смо имали слободан дан, када смо сви желели да одморимо, ти си поново гледао фудбал. Налазио сам те у Чуругу, волео си да одгледаш и Индекс, четврту лигу. То је било твоје слободно време.

И када си имао здравствене проблеме, опет си причао о фудбалу. То је била твоја преокупација. Понекад ми се чинило да си здравље занемарио због фудбала... И да си волео Црвену звезду и Војводину. Био си истински професионалац, појам човека

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)