ИЗБОРИ У ЗВЕЗДИ: Кандидовао се Гроф Божовић, а ривал му Маринко Роквић

Новости онлине

17. 05. 2021. у 14:16

ЦРВЕНА звезда се припрема за изборе за највише клупско тело, Скупштину, где ће бити изабрано 36 нових кандидата.

ИЗБОРИ У ЗВЕЗДИ:  Кандидовао се Гроф Божовић, а ривал му Маринко Роквић

Фото: Јутјуб принтскрин

Избори ће бити одржани од 22. до 24. маја, а данас је закључен списак кандидата, где је и много познатих имена.

Међу кандидатима има легенди клуба, бивших играча, тренера и руководилаца Звезде, представника навијача, али и познатих звездаша из света естраде и глуме.

Интересантно је да се као кандидат пријавио и бивши тренер Звезде, Миодраг Гроф Божовић.

Од бивших играча Звезде ту су и Здравко Боровница, Ратомир Дујковић, Станислав Караси, Војин Лазаревић, Владимир Петровић Пижон, Зоран Филиповић, Драган Џајић Бошко Ђуровски и Милош Шестић.

Од познатих личности, као кандидати су се пријавили глумци Виктор Савић, Александар Радојичић и Милош Петровић Тропејц, као и певачи Маринко Роквић и Зоран Кики Лесендрић.

Фото: Instagram/marinkorokvicofficial

 

Укупно је пријављено 59 кандидата, а биће изабрана 36 чланова, па ће бити интересантно видети ко ће од кандидата бити изабран, а за кога неће бити места у Скупштини.

Скупштина Црвене звезде има укупно 70 чланова, 36 се бирају на изборима, а преостала 34 члана делегирају СД Црвена звезда (3), Секција ветерана (8), Запослени у Клубу (3), Представници спонзора (2), Удружења навијача (15), Српска академија наука и уметности (1), Српска православна црква (1), Београдски универзитет (1).

Право гласа на овим изборима имају сви пунолетни чланови са активним чланством на дан расписивања избора, 29. априла 2021. То су чланови рођени 29. априла 2003. или раније који имају плаћену чланарину за ову сезону.

ФОТО: ФК Црвена звезда

 

Сваки члан који се налази на бирачком списку гласа лично, једном, за одређени број кандидата за изборне чланове Скупштине у зависности од свог чланског стажа. Члански стаж представља број година у којима је члан имао активно чланство у Звезди.

Чланови клуба са пет или више година чланског стажа као и почасни чланови клуба могу гласати за максимално 36 кандидата. Чланови клуба са четири или мање година чланског стажа могу гласати за максимално 18 кандидата.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)