ХРВАТ СЕ НЕ СТИДИ СВОЈЕ ЗВЕЗДЕ: Просинечки причао о нередима на Максимиру и још једном показао зашто је ВЕЛИКИ ЖУТИ

Новости онлине

14. 05. 2021. у 08:52

ЈУЧЕ се навршило тачно 31 година од максимирских нереда на утакмици између Динама и Црвене звезде, што је остало упамћено као симбол почетка распада некадашње Југославије.

ХРВАТ СЕ НЕ СТИДИ СВОЈЕ ЗВЕЗДЕ: Просинечки причао о нередима на Максимиру и још једном показао зашто је ВЕЛИКИ ЖУТИ

Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

У хрватским медијима је тој годишњици дат велики значај, а један од оних који се у разговору са тамошњим новинарима присетио дешавања тог 13. маја 1990. године је и Роберт Просинечки, Хрват који је тада бранио Звездине боје и самим тим био у не баш захвалној улози током тих нереда.

"Ја се баш ничега не стидим. Немам проблем с тим што сам био у Звезди, која ме прихватила као играча и као тренера и с којом сам постигао успех који ће се тешко поновити у овом делу Еуропе. Из Звезде сам отишао у један од најбољих клубова света.

У Загребу није било угодно, наравно да није било угодно гледати такве сцене. Данас, кад већ о томе говоримо, за мене је велика ствар што немам никаквих проблема ни у Београду, ни у Загребу, ни у Сарајеву. Осећам се добро и неки ме људи воле, где год дођем", поручио је Просинечки у изјави за загребачки ''Индеx''.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)