ВОЈВОДИНА У ШОКУ ПОСЛЕ СМРТИ КОСАНОВИЋА: Сувишно је говорити колико смо потрешени, ово је огроман губитак за наш клуб

С.БАЈИЋ

13. 05. 2021. у 16:52

У ВОЈВОДИНИ, шок, туга и неверица. Вест о смрти Милана Косановића, спортског директора клуба, стручњака у Омладинском погону под чијим надзором је стасавао огроман број младих фудбалера, у фудбалском центру "Вујадин Бошков", једноставно, не могу да поверују.

ВОЈВОДИНА У ШОКУ ПОСЛЕ СМРТИ КОСАНОВИЋА: Сувишно је говорити колико смо потрешени, ово је огроман губитак за наш клуб

ФОТО: ФК Војводина

Косановић је, како потврђује његов најближи сарадник, Душко Грујић, некадашњи играч Војводине, сада директор Омладинске школе "Илија Пантелић", у недељу изостао са уобичајеног, заједничког гледања утакмице због стомачних тегоба, да би у понедељак поподне био присутан на седници Управног одбора клуба.

ТУГА У ВОЈВОДИНИ

У Војводини не крију жал и истичу у посебном саопштењу: Напустио нас је изузетан спортски радник, врхунски фудбалски стручњак, истински пријатељ и човек који је својим знањем, харизмом и радом давао немерљив допринос свеукупном развоју нашем клубу и српском фудбалу.

У уторак, међутим, пребачен је у болницу одакле је у телефонским порукама потврдио да је заражен вирусом корона.

- Шокирани смо сви - каже Драгољуб Самарџић, председник клуба. - Предузели смо све што је било потребно, лекари су били уз њега на интензивној нези, били смо су сталном контакту... јављено нам је данас да је Милан преминуо у 13.30 часова. Сувишно је говорити колико смо потрешени. То је огроман губитак за наш клуб, за српски фудбал. Милан, због превише обавеза у овом турбулентном времену, није стигао да се вакцинише. Такође, наводно се и касно јавио и зато као клуб упућујемо апел да је вакцинација спас.

Косановић је рођен 22. новембра 1971. године у Новом Саду, а у фудбалској каријери највише је био посвећен Војводини, где обављао многобројне функције. Дошао је као млад стручњак пре 11 година, био тренер омладинског тима, помоћни тренер првог тима и координатор омладинске школе "Илија Пантелић". Као тренер омладинаца Војводине, освојио је две узастопне титуле у Омладинској лиги Србије и изнедрио многе првотимце новосадског суперлигаша, Сергеја Милинковић-Савића, Мијата Гаћиновића, Радована Панкова, Емила Роцкова, Небојшу Косовића...

Као члан стручног штаба Војводине освајио је Куп Србије 2014. године, првог у историји клуба. Специјалност му је била управо рад у млађим категоријама, а својим посебним методама је утицао на развој каријера бројних полазника Вошине школе, и добио позив Вељка Пауновића, тадашњег селектора омладинске репрезентације Србије. Косановић је био изузетно важан члан стручног штаба, асистент селектора који је предводио омладинце Србије до историјске титуле првака света на Новом Зеланду 2015. године. Косановић је са успехом био и члан стручног штаба Црвене звезде од 2017. године, а са Владаном Милојевићем је потом сарађивао и у Ал Ахлију. У Нови Сад се вратио јесенас, када је преузео функцију спортског директора Војводине.

- Некако смо у исто време, пре 12 година, кренули са радом у омладинском погону. Од њега сам много научио о тренерском позиву, био је креативан, уносио је увек позитивну и радну енергију, имао је велико знање и искуство. Многе ствари смо захваљујући њему поставили на своје место. Чули смо се пре два дана, осећао се здравим, али... играће се и даље фудбал, тренираћемо младе таленте, али, нема човека, нема нашег Милана - каже Душко Грујић, диркетор омпадионске школе "Илија Пантелић".

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)