ПРВИ ЧОВЕК ВОЈВОДИНЕ: Немамо новца да финансирамо Лалатовићеве жеље

Новости онлине

13. 05. 2021. у 09:37

НЕНАД Лалатовић приводи крају своју мисију у Војводини, која ће остати упамћена по освајању Купа прошле године, уз два узастопна пласмана на европску сцену после двогодишњег одсуства из Европе.

ПРВИ ЧОВЕК ВОЈВОДИНЕ: Немамо новца да финансирамо Лалатовићеве жеље

FOTO: M. Vukadinović

Међутим, овог пролећа постало је јасно да Лалатовић више није на истим ''таласним дужинама'' са делом клупског руководства и растанак је био све извеснији. Да до наставка сарадње овбог лета неће доћи, пре пар дана је и званично потврђено, а сада је први човек клуба Драган Самаџић у изјави за ''Данас'' открио и у чему је био највећи проблем и зашто се Војводина тако лако одриче тренера са којим је имала доста успеха у претходне две сезоне.

''Позвали смо га пре две године, јер смо хтели резултате, он је тај посао сјајно одрадио. Наравно, заједно са играчима, својим сарадницима и клубом који му је створио потребне услове и уложио много пара у то. Хвала њему и екипи на Куп трофеју, трећем месту и фантастичној игри, али немамо више довољно новца да то финансирамо, а не постоји ниједна понуда за наше играче. Зато смо одбили његов предлог за продужење уговора најискуснијим првотимцима, клупска политика у наредне две године биће промоција момака из наше школе, њихово стављање у европски 'излог' и пуњење касе трансферима. Садашњи пут је дупло скупљи од овог којим смо кренули'', истакао је Самарџић.

С тим у вези, изнео је и зачуђујући податак да је Војводина због наступа у Европи ушла у додатни минус од 320.000 евра, па се поставља питање какве ће амбиције тим из Новог Сада имати у квалификацијама за Лигу конференција у новој сезони.

На ту тему ће свакако говорити и Лалатовићев наследник, а синоћ се појавила информација да би то могао да буде и Мирослав Тањга. Ипак, без обзира на све, Лалатовићу врата Војводине нису затворена.

''Осетио се 'замор материјала' код њега, борио се на свим фронтовима, па и тамо где није смео, јер је то задирало у политику клуба, а при том је од првог дана имао апсолутну аутономију у свом раду. Са нама је освојио први трофеј, бићемо срећни ако их узме још 10. Живот је чудо, можда нам се опет укрсте путеви'', закључио је Самарџић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)