ВОЈВОДИНА ЗОВЕ АСИСТЕНСТА СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Мирослав Тањга се враћа на "Карађорђе"?

С.Б.

12. 05. 2021. у 19:17

МИРОСЛАВ Тањга (56), фудбалер друге шампионске генерације Војводине, тренутно први асистент Синиши Михајловићу на кормилу Болоње, такође је и први пик клуба са "Карађорђа" за место шефа стручног штаба, сазнају "Новости".

ВОЈВОДИНА ЗОВЕ АСИСТЕНСТА СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Мирослав Тањга се враћа на Карађорђе?

FOTO: EPA

Његове вредности су веома добро познате Новосађанима, с обзиром на чињеницу да је био у фотељи спортског директора клуба и јасно је зашто у њему виде стратега за преузимање екипе од Ненада Лалатовића.

Имао је успешну играчку каријеру у којој је за 16 година наступао за винковачки Динамо, са Војводином и Црвеном звездом освојио титуле шампиона Југославије, а са нашим најтрофејнијим клубом и титулу првака света. Играо је и за Фенербахче, берлинску Херту и Мајнц.    

У италијанском фудбалу је већ готово пет година, први је помоћник Михајловићу с којим га везује дугогодишње пријатељство и петоструко кумство. Радио је као скаут две године у Мајнцу а затим исти посао за Милан, Торино и репрезентацију Србије.

Уговор са Болоњом, коју је водио током Михајловићевог одсуства, на снази је још две године, а једнако тако актуелан је и могућ прелазак у Јувентус. Питање је да ли ће поред свих тих изазова и мотива у Калчу, као и уговоре који га обавезују, Тањга преломити, спаковати кофере и вратити се у Нови Сад. Очигледно да управа Новосађана игра на ноту емоција, с обзиром на то да је позната Тањгина приврженост Војводини.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)