СУПЕРЛИГА ЕВРОПЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Правда је на нашој страни

Novosti online

08. 05. 2021. у 22:09

СУПЕРЛИГА Европе се распршила као мехур од сапунице после непуних 48 сати, али нису сви од 12 оснивача у потпуности одустали од идеје креирања такмичења које би им донело значајну финансијску добит.

СУПЕРЛИГА ЕВРОПЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Правда је на нашој страни

ФОТО: АП

"Чувари ватре" су Барселона, Реал Мадрид и Јувентус који су у заједничком саопштењу најавили да неће одустати од борбе.

- Клубови оснивачи примали су и и даље добијају неприхватљиви притисак и претње од стране трећих лица како би повукли предложени пројекат и сходно томе одустали од свог права да дају конкретне предлоге кроз конструктивни дијалог. То је неподношљиво са правне тачке и правда је већ сада на страни Суперлиге налажући ФИФА и УЕФА да се уздрже да предузму било какву акцију која би на било који начин могла прејудицирати ову иницијативу у току њеног настанка.

У наставку се наводи да спремност за компромисе постоји.

- Потпуно смо свесни различитости мишљења поводом идеје Суперлиге, сходно томе, морали смо да размислимо о разлозима који до тога доводе. Спремни смо да преиспитамо првобитни предложени приступ. Међутим, били бисмо крајње неодговорни, ако бисмо, свесни потреба и економске кризе фудбалског сектора, напустили мисију пружања ефикасних и одрживих егзистенцијалних питања која прете фудбалском сектору - каже се у саопштењу ова три клуба.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)