ОГЛАСИЛИ СЕ РЕАЛ, БАРСА И ЈУВЕНТУС: Не плаше се избацивања из Лиге шампиона и не одустају од Суперлиге Европе

Новости онлине

08. 05. 2021. у 11:20

ИАКО су из УЕФА јасно поручили да ће на две године избацити све тимове који званично не изађу из Суперлиге Европе (ЕСЛ), челници Реала, Барселоне и Јувентуса не одсустају од такмичења које су основали.

ОГЛАСИЛИ СЕ РЕАЛ, БАРСА И ЈУВЕНТУС: Не плаше се избацивања из Лиге шампиона и не одустају од Суперлиге Европе

Фото: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

То су јасно ставили до знања у суботу ујутру када су у размаку од неколико минута пустили у етар званично саопштење везано за даље планове.

- Оснивачи Суперлиге настављају да пате и свакодневно им се прети. Терају нас да напустимо и угасимо такмичење, што је неприхватљиво. Закон је на страни Суперлиге и по њему ФИФА и УЕФА не могу да реагују и кажњавају клубове. Пројекат Суперлиге имао је за циљ да пронађе решење за тешку ситуацију која је задесила фудбал и све клубове. Покушали смо да нађемо решење, како би преживели. Такође, пронашли смо решење да се домаће лиге играју паралелно са Суперлигом, а и поред свега тога ФИФА и УЕФА нису пронашли, нити су покушали да пронађу прави начин да о томе комуницирамо.

- Ми смо одмах навели да ће се Суперлига играти ако УЕФА и ФИФА то одобре. Све смо обезбедили, али ФИФА и УЕФА ни тада нису желели да прихвате Суперлигу. Ово је била права прилика да навијачима широм света покажемо да је фудбал и даље најбоља забава и да вратимо веру у овај спорт. Желели смо да промовишемо и прогурамо и женски фудбал овом приликом.

- Спремни смо да променимо приступ Суперлиги. Видимо да су наши пријатељи који су са нама основали Суперлигу сада морали да потпишу неколико споразума са УЕФА. Ми ћемо покушати да нађемо право решење и наставићемо да радимо на овом пројекту и поред претњи које нам шаље УЕФА - између осталог стоји у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)