СИМБОЛИЧНЕ КАЗНЕ ЗА ПОКАЈНИКЕ, ДРАКОНСКЕ ЗА КОЛОВОЂЕ: Ближи се епилог рата Европске фудбалске уније и такозване Супер лиге

Novosti online

07. 05. 2021. у 20:36

ИСТЕКАО је рок који је УЕФА дала клубовима оснивачима мртворођенчета званог Европска Супер лига. Девет од 12 клубова покајало се и пристало на, за њих симболичне казне, али три коловође - Реал Мадрид, Јувентус и Барселона одбили су да се повинују ауторитету Европске куће фудбала због чега их очекују драконске казне!

СИМБОЛИЧНЕ КАЗНЕ ЗА ПОКАЈНИКЕ, ДРАКОНСКЕ ЗА КОЛОВОЂЕ: Ближи се епилог рата Европске фудбалске уније и такозване Супер лиге

Фото: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

УЕФА је донела одлуку да се девет клубова за казну одрекну пет одсто УЕФА наградног фонда за следећу сезону у којој буду играли у међународним такмичењима.

Поред тога, мораће зајединчки да уплате 15.000.000 евра као “гест добре воље” за омладински фудбал и нижеразредне клубове.

Како им не би пало на памет да у будућности покушавају да оснују неке нове Суперлиге, УЕФА је смислиа да их драконски казни са 100.000.000 евра, као и са 50.000.000 евра уколико прекрше поменути договор са УЕФА.

Казна за три преостала клуба вероватно ће бити елиминација из Лиге шампиона у наредне две сезоне, али из УЕФА још није стигла потврда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)