ВУЧЕЛИЋ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Охрабрујућа најава Вучића о борби против спортске мафије, мора се вратити регуларност у фудбал

Новости онлине

07. 05. 2021. у 08:43

ГЛАВНИ и одговорни уредник "Вечерњих новости" Милорад Вучелић гостује у јутарњем програму телевизије Пинк.

ВУЧЕЛИЋ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Охрабрујућа најава Вучића о борби против спортске мафије, мора се вратити регуларност у фудбал

Фото: Принтсцреен

Вучелић, који је и председник Партизана, истиче да изјава председника Вучића о борби против спортске мафије изузетно охрабрује.

- То је његов лични увид, пошто спортске новине углавном пишу о томе колико је пало голова. То је значајно зато што је људима из спорта дало прилику да причају о томе, зато што је то било забрањено од стране ФСС. Ја сам рецимо пре неколико година кажњен зато што сам јавно рекао да су Партизану одузети бодови. То је био вербални деликт. Што се Партизана тиче, ја могу да кажем да Партизан не намешта утакмице, некада победи, некада изгуби - рекао је Вучелић.

Он истиче да се и даље све сваљује на Славишу Кокезу, који већ два месеца није у фудбалу.

- Окривљују га за све и свашта, и за оно што јесте и за оно што није. И то људи који су му били портпароли и хвалили га. Најлицемерније се појаве коментари, као подржавају Вучића, па им је крив тренер Милан Ђуричић Ђуми, који тобоже намешта утакмице - казао је он.

Председник Партизана истиче да ће и поред ВАР-а, за који се Партизан већ две године залаже, морати да се ангажују и безбедносне службе како би спречиле намештање утакмица.

Фото: Принтсцреен

- Друга ствар су судијске грешке, то се дешава и поред ВАР-а. Али овде није реч о грешкама, већ о свесном намештању резултата. Ако су кладионице укључене томе нема краја. Мора се вратити регуларност фудбалу, губљењу и побеђивању - навео је Вучелић.

На питање о одласку Асана, Вучелић је рекао да ће тај случај доживети епилог на суду, рекавши да су надлежни наш суд и органи ФИФА.

- Имамо индиције да је направљена превара, у којој је учествовао један страни клуб, како би избегли плаћање трансфера. Говори се да смо ми њега злостављали, уцењивали и понижавали, а ја ћу сада рећи све. Он је 5.10.2020, 4.11.2020 је добио плату, затим 8.12.2020, па 12.01.2021, 18.02, 26.03, 31.03 и 05.05 би требало да добије плату. Ако је само у овој години он добио 240.000 евра, њему никако не може бити угрожена егзистенција. Он је спреман да тужи чак за ковид плате, које су умањене у свим светским клубовима. Наплатио је своје игре, и дужан је да игра - истиче Вучелић.

Навео је да Асано не може да раскине уговор и због чињенице да није било никаквог упозорења, већ је након написане објаве на инстаграму побегао из клуба.

Фото: Принтсцреен

- Да смо упозорени да ће раскинути уговор, што је нужно, он би имао основа за раскид. Али ништа није речено. Овде се ствара неки мит о Србима који су јавашлије, и о неким радилицама Јапанцима. Нити су Јапанци радилице, па се стално помиње да су психопате које се убију када возови касне. А возови су јуче предвиђено каснили 30 минута - рекао је председник Партизана.

Он каже и да је Асано извео превару, и да запрепашћује чињеница да када би неко преносио српске медије изгледало би као да је ово земља дивљака у којој се не поштују уговори, да се експлоатишу људи.

- Ми смо оштећени, пошто он у току такмичарске сезоне не игра. Ипак, ми очекујемо добар дерби, а епилог овог случаја ће бити на суду. Сви аргументи су на нашој страни - закључује Вучелић, и истиче да очекује победу Партизана у дербију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)