ЗВЕЗДА СЕ ШИРИ НА АЗИЈУ? Црвено-бели добијају фудбалску академију у Малезији

Novosti online

06. 05. 2021. у 13:25

ФУДБАЛСКИ клуб Црвена звезда склопио је предуговор са малезијским дипломатом Мухамадом Амин Далеком за франшизу Звездине академије у тој земљи.

ЗВЕЗДА СЕ ШИРИ НА АЗИЈУ? Црвено-бели добијају фудбалску академију у Малезији

Фото: ФК Црвена звезда

Како се наводи на сајту црвено-белих он је потписао предуговор са председником клуба Светозаром Мијаиловићем.

"Покушавам да доведем Звездину фудбалску академију у Малезију. Наши фудбалери би долазили ту да тренирају јер је скупо да долазе у Србију из Малезије и Јужне Азије, а постоје и препреке за добијање визе. У Малезији има доста талентоване деце која би тренирала у Црвеној звезди. Тако да бих ја довео школу у Малезију да би ту могла да тренирају деца из Малезије и још десет нација. О томе размисљам две године и драго ми је што сам овде и што сам потписао предуговор са председником Црвене звезде", изјавио је Мухамад Амин Далек.

Малезијски дипломата образложио је и шта му је све потребно за реализацију пројекта.

"Када потпишемо уговор са клубом, потребно ми је 18 месеци да пронађем партнере и инвеститоре, јер је довођење школе скуп пројекат. То делује много, можда ми буде требало и више времена, али мислим да могу да испоштујем рок".

Такође, објаснио је и колики би био значај, уколико би дошло до сарадње.

"Ми имамо доста младих играча који би тренирали у Звездиној академији. Живимо у свету где су социјалне мреже веома заступљене. Када би дошло до тога да наши играчи играју фудбал у Европи, дошло би до пораста пратиоца на друштвеним мрежама. Речено ми је да један таленат из Малезије који тренира у Звездиној омладинској школи има 60. 000 пратилаца. Надам се да ће ускоро и Црвена звезда бити клуб за који се навија у Малезији", закључио је Мухамад Амин Далек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)