ДВЕ И ПО МИЛИЈАРДЕ БЕЗ ПЕХАРА: Да ли ће богати катарски финансијери наставити да улажу у ПСЖ?

Горан Чворовић, стални дописник из Париза

06. 05. 2021. у 12:55

КРАЈ. Тако је, у једној речи, преко целе насловне стране, сажео дебакл Парижана спортски дневник "Екип". Ова реч исписана је тако да још више боли, на енглеском језику. "Крај сна", написао је тек нешто шире, али у истом маниру, овога пута на француском језику, "Паризјен".

ДВЕ И ПО МИЛИЈАРДЕ БЕЗ ПЕХАРА: Да ли ће богати катарски финансијери наставити да улажу у ПСЖ?

ФОТО: Принтскрин

Упркос разочарању у Паризу, спортски листови су реални у оцени да је Манчестер сити бољи од Пари сен Жермена.

- Манчестер сити није оставио ни трунку шансе Парижанима који напуштају Лигу шампиона после веома запажених резултата - додао је на насловници "Екип", подсећајући тако на претходне елиминације Барсе и Бајерна.

И "Паризјен" је реално сагледао ситуацију.

- Није било чуда за Нејмара и његове саиграче - закључио је дневни лист Парижана.

Сви се слажу да је требало бити на изузетно високом нивоу, да би се прескочила небо-плава фудбалска планина. А то није био случај.

Оцењивачи нису имали милости. У "Екипу" Икарди је добио двојку, а Нејмар и Флоренци тројку. Друштво им праве Ди Марија и тренер Покетино за лошу тактику, с мршавом четворком.

"Геније без идеја" - био је један од наслова текстова на прве четири странице "Паризјена", посвећен Нејмару.

ФОТО: Принтскрин

Посебна прича је Килијан Мбапе. Надали су се највијачи до последњег тренутка да ће стиснути зубе и истрчати на терен, и поред проблема с мишићем листа ноге, нарочито када је на полувремену скинуо патике и обуо копачке. Лекарски став и Покетино ставили су тачку на ове наде.

Многи се питају зашто је мајстор лопте из Бондија, онда, уопште био на клупи, заузимајући место неком другом, ако се знало да неће истрчати на терен у једној од најважнијих утакмица у историји клуба?

- Сада је на Мбапеу да одлучи - поручио је "Паризјен", поводом предстојећег избора где ће да настави каријеру и да ли ће да остане у Паризу. После овог пораза, енигма је у каквом ће саставу следеће године бити ПСЖ, шта ће одлучити Нејмар и остале звезде. Поставља се питање да ли ће богати катарски финансијери наставити да улажу милијарде у пројекат с тимом који, и поред оваквих звезда, није у стању да освоји Лигу шампиона. Према последњим прорачунима, на "Форбсовој листи" тим вреди 2,5 милијарде долара, односно око 2,1 милијарду евра.

На крају, све је сажео "Франс енфо", закључком да није срамота изгубити од Манчестер ситија, нарочито после сјајних резултата ове сезоне. Али, полуфинале је, истичу, оставило горак укус због индивидуалних недостатака и колективне фрустрације екипе засноване око два играча.

Сада ПСЖ остаје да попуни слабе тачке у тиму и промени тактику или да из основа мења екипу. До тада, мораће да пронађу снагу и мотивацију да освоје бар домаће првенство и куп, јер им ни то још није загарантовано...

ФОТО: Принтскрин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)