ПОТВРЂЕНЕ КАЗНЕ: Одбијене жалбе Борца и Јагодине

Novosti online

05. 05. 2021. у 14:16

КОМИСИЈА за жалбе Фудбалског савеза Србије одбила је приговоре прволигаша Борца 1926 и ГФК Јагодине и потврдила одлуке дисциплинског органа о одузимању по шест бодова и укупно десет милиона динара.

ПОТВРЂЕНЕ КАЗНЕ: Одбијене жалбе Борца и Јагодине

foto: Tviter

У оба случаја, како је оценио другостепени орган на челу са председником Марјаном Рнићем, првостепена комисија поступила је правилно.

У образложењу одлука, Комсија за жалбе позвала се на члан 83 Дисциплинског правилника ФСС из којег произилази да се писана информација од надлежног органа УЕФА третира као утврђења чињеница.

Практично, органи ФСС немају начин, нити могу да испитују веродостојност информација из служби европске куће фудбала.

Чачани су сматрали да је чињенично стање, у спорном мечу 20. кола Прве лиге, са Железничаром у Панчеву (0:1), погрешно и непотпуно утврђено и да је учињена битна повреда поступка, јер је онемогућено изјашњење клуба у првостепеном поступку. Жалба је децидно одбијена, уз образложење да је и неоснована по више тачака.

„Комисија за жалбе је закључила да је првостепени орган правилно применио важеће прописе ФСС и УЕФА у вези са добијеном информацијом, као и то да је ожалбена одлука детаљно образложена“, стоји у извршној потврди одлуке Дисциплинске комисије у случају чачанског прволигаша.

Истоветна је одлука и о санкционисању ГФК Јагодина, због нерегуларности у дуелу са Трајалом у Крушевцу (0:3). Јагодинци су у жалби истакли неколико тачака – да не стоје иза непрописних радњи на спорној утакмици 23. кола Прве лиге, оспорили мишљење Комисије за фер-плеј Организације тренера ФСС и закључак УЕФА и на посебан начин протумачили члан 83 Дисциплинског правилника.

„Дисциплинска комисија утврдила је одлучне чињенице на основу писане информације из УЕФА, са пратећим материјалом, потврђене провером тачности информације од официра за интегритет и стручне комисије, која је извршила потребне анализе“, став је другостепеног органа, којим је потврђена првобитна казна прволигашу из Поморавља о одузимању шест бодова и додатном финансијском глобом од шест милиона динара.

Одлуке Комисије за жалбе ФСС су правоснажне. Незадовољним клубовима остаје могућност такозваног ванредног правног лека, захтева за заштиту правилника, пред Извршним одбором Фудбалског савеза Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)