ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ АНДРЕЈА ШЕВЧЕНКА: Сви моји пријатеји су умрли од дроге, алкохола и оружја

Новости онлине

03. 05. 2021. у 15:21

ЛЕГЕНДАРНИ украјински нападач Андреј Шевченко, сада селектор те земље, објавио је у понедељак ујутру аутобиографску књигу под називом "Мој живот, мој фудбал."

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ АНДРЕЈА ШЕВЧЕНКА: Сви моји пријатеји су умрли од дроге, алкохола и оружја

Фото: М.Вукадиновић

Осим о фудбалу, Шевченко је писао о неким стварима из свог приватног живота међу којима је и несрећа у Чернобиљу - 200 километара од његове родне куће.

- Надам се да никога нећу изненадити ако кажем да ми се све чинило нормалним. Имао сам 10 година, интересовао ме само фудбал и одвели су ме у академију Динама из Кијева. Али реакотор је пукао одједном и одвели су нас све одатле - написао је Шевченко:

- Још увек осећам тескобу. Аутобуси из СССР су тада стигли и одвели децу између 6 и 15 година. Осећао сам се као да живим у филму.

Дотакао се Шевченко и пријатеља из детињства који нису имали среће у животу као он.

- У мом селу сам почео да имам све мање пријатеља. Сви су умрли. Не од зрачења, већ од алкохола, дроге и проблема са оружјем. Пробоји зидова у СССР-у су постојали све већи и већи, свет за који смо знали се распадао, а моји пријатељи нису веровали ни у шта и на крају су се изгубили. Љубав мојих родитеља и фудбал су ми спасли живот - признаје Шевченко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)