ПРИЧА ОКО ЗВЕЗДИНГ ГАБОНЦА СЕ НАСТАВЉА: Кангин клуб платио 2.000 долара да се заташка афера са лажним папирима!

Новости онлине

02. 05. 2021. у 14:04

АФЕРА са лажним идентитетом Гелора Канге не престаје да потреса афрички фудбал.

ПРИЧА ОКО ЗВЕЗДИНГ ГАБОНЦА СЕ НАСТАВЉА: Кангин клуб платио 2.000 долара да се заташка афера са лажним папирима!

Гелор Канга Фото М. Вукадиновић

Фудбалски савез ДР Конго је поднео тужбу и тражи избацивање Габона са Купа Афричких нација због оптужби да је везиста Звезде заправо пет година старији Киаку Киаку Киангана и да наступа са лажним папирима, док се Кангин савез брани саопштењем у којем тврди да је "поштено на терену изборио пласман на континентални шампионат".

Док Афричка фудбалска федерација не расветли цео овај случај, појављују се нови наводи из Киншасе.

Тамо је некадашњи председник клуба Ауди Спорт изјавио да је 2009. године имао контакт са утицајним колегом из локалног клуба Мотема Пембе, који је те године испао у тамошњој Лиги шампиона од Мангаспорта, клуба из Габона у ком је наступао управо Гелор Канга.

Према његовим речима, везиста Звезде је отпутовао у Габон без његовог знања и сви кораци које је предузео да му се поврате права над фудбалером никада нису били успешни.

Тог 1. фебруара 2009. дошао је на стадион са свим доказима који инкриминишу Кангу као фудбалера Мангаспорта, а преко секретара клуба сви ови докази предати су извесном Бовиц́у, блиском тиму, који је примио мито у износу од 2.000 америчких долара како случај не би изишао на видело и прихватио елиминацију свог клуба Мотема Пембе укупним резултатом од 3:1 у две утакмице.

Афричка фудбалска федерација је Габону дала рок за одбрану до 4. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)