И ХРВАТИ У ЧУДУ ЗБОГ СРБА: Каква вам је то лига?

Новости онлине

30. 04. 2021. у 09:06

У Суперлиги Србије је решено питање шампиона, зна се и која три тима ће у Конференцијску лигу, али далеко од тога да је сезона завршена.

И ХРВАТИ У ЧУДУ ЗБОГ СРБА: Каква вам је то лига?

Фото: Nebojsa Parausic

Напротив - више од пола лиге још стрепи због могућег испадања из такмичења и то је у хрватским медијима наишло на чуђење.

Наиме, ситуација у Суперлиги је таква да у њој наступа 20 екипа, а шест испада, и полако постаје јасно која четири тима ће назад у Прву лигу. Али још два места су "отворена" и чак 11 тимова може да заврши на тим позицијама!

И то је хрватски портал "Индекс" заиста зачудило, па су констатовали да у лиги од 20 тимова, четири кола пре краја чак и шестопласирани ТСЦ мора да стрепи.

"Тешко је уопште прогнозирати ко ће остати у лиги, а невероватан је напредак остварио баш Напредак који је пре пет кола био један од главних кандидата за испадања, а онда је добио пет утакмица заредом и побегао с дна", наводи се у закључку хрватској медија.

У Хрватској је од пре неколико сезона на снази смањено домаће првенство на само 10 тимова, који играју у четворокружно са 36 кола. Од тада и хрватски клубови у Европи имају боље резултате, због веће концентрације квалитета...

А стање у Суперлиги Србије јесте необично. ТСЦ је на шестом месту са 49 бодова, само седам више од 15-пласираног Рада, на позицији која води у нижи ранг.

Између њих су и Металац, Младост, Спартак, Јавор, Напредак, Вождовац, Раднички Ниш и Пролетер, а и Нови Пазар може да се спаси.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)