ДЕКИЈЕВА ЗВЕЗДА ЈЕ НАЈБОЉА, АЛИ... Партизан је и даље апсолутни владар по броју везаних титула

Новости онлине

29. 04. 2021. у 21:54

ЦРВЕНА звезда је победом над Војводином у 34. колу Суперлиге Србије, освојила шампионску титулу, четири кола пре краја првенства.

ДЕКИЈЕВА ЗВЕЗДА ЈЕ НАЈБОЉА, АЛИ... Партизан је и даље апсолутни владар по броју везаних титула

FOTO: M. Vukadinović

Црвено-бели су на тај начин наставлии доминацију у српском фудбалу у последњих неколико година.

Не само да су новим пехаром државног шампиона, изабраници Дејана Станковића, потврдили да су најбољ у Србији, већ су се уписали и у клупску историју.

Наиме, ово је први пут да је од оснивања, Црвена звезда успела да веже четири шампионске титуле, што није пошло ни једној генерацији пре ове.

Тим из Љутице Богдана је кроз своју историју освојио највише титула у домаћем фудбалу, али су тек у два наврата пре овог, имали низ од три освојене титуле.

Први пут се то десило у периоду од 1967. до 1970. године, а следећа је то учинила тек она славна генерација, која се октила и пехаром Купа шампиона.

FOTO: M. Vukadinović

 

Занимљиво је да је тај низ од три титуле могао да буде и већи, али је годину дана пре почетка серије, Војводина постала шампион Југославије и успела да се углави као једини првак у тих пет сезона осим Звезде.

Дуго је наш најтрофејнији клуб чекао на нову серију, а она је започела доласком Владан Милојевића на позицију тренера, који је успео да освајањем две титуле и предношчу на полусезони претходне године стави велики пећат на овај рекорд.

Трећу титулу је као тренер званично освојио Дејан Станковић, који је дошао на полусезони, док ће четврта бити само његових руку дело.

Иако је Црвена звезда клуб са највише трофеја, власник најдужег низа је најљући ривал Партизан.

Црно-бели су апсолутну доминацију српским фудбалом у периоду од 2007. године до 2013. године крунисали са шест титула првака државе.

FOTO: M. Vukadinović

 

Партизан је само у још једном наврату имао низ од три пехара првака, када је постао шампион југославије у периоду од 1960. до 1963. године.

Тако ће Звезда у наредним годинама покушати да настави низ и сруши и тај рекорд.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)