ПАРТИЗАНОВА ШЕСТОРИЦА МЛАДИХ: Више од половине тима црно-белих против Спартака чинила деца из чувене школе

М. БЛАЖИЋ

26. 04. 2021. у 19:49

ПРВЕНСТВЕНА трка је решена, остало је само да математика озваничи нову титулу Црвене звезде, а у Партизану се, логично, у финишу сезоне, окрећу млађим снагама, које би у наредној могле да играју знатно већу улогу. У периоду од 60. до 70. минута Партизан је на терену имао чак шесторицу младића пониклих у својој школи, не старијих од 21 годину.

ПАРТИЗАНОВА ШЕСТОРИЦА МЛАДИХ: Више од половине тима црно-белих против Спартака чинила деца из чувене школе

FOTO: M. Vukadinović

Поповић, Марковић, Јовић, Стевановић, Павловић и Штулић су први пут ове сезоне били заједно на терену, али је и поред тога јасно да без обзира на концепцијске идеје за нову сезону Александар Станојевић неће моћи да рачуна на сву шесторицу.

Филип Стевановић броји последње дане у клубу пред одлазак у Манчестер сити, док је статус Светозара Марковића још у магли, док се ишчекује евентуални договор о откупу његовог уговора од Олимпијакоса. Момак који ће сигурно и од лета бити у кадру црно-белих, Лазар Павловић, је у недељу вече постигао овосезонски првенац у Суперлиги против Спартака (2:1), а једном је тресао мрежу ривала и у Купу Србије.

- Срећан сам што сам добио прилику да будем стартер и уопште играм утакмицу у конкуренцији одличних играча. Играо сам и против Мачве, такође сам имао шансу, али нисам постигао гол. Сада сам био у право време на правом месту и, уз мало среће, лопта је завршила где је требало. Истина, имао сам још две три пропуштене прилике, али сам сигуран да ће се радом, баш као сада, све исплатити и доћи на своје место. Осећам се супер. Наравно, постоји жеља да заслужим све већу минутажу, али је на шефу да кроз мој рад и залагање процени када је тренутак да ми укаже поверење - истакао је Павловић.

"КЛИНЦИ" У 2020/2021

Александар Поповић     (21)     19    0    0,6

Светозар Марковић     (21)     24    1    1,2
Лазар Павловић         (19)     18    2    1
Немања Јовић        (18)     16    4    0,3
Филип Стевановић    (18)     28    4    8
Никола Штулић        (19)     17    1     0,4

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)