АНА ИВАНОВИЋ ОТВОРИЛА ДУШУ: Говорила је о бомбардовању, љубави, сујеверју...

Novosti online

24. 04. 2021. у 19:37

АНА Ивановић је свакако једна од најзаслужнијих за то што су девојчице по Србији пожелеле да се баве тенисом.

АНА ИВАНОВИЋ ОТВОРИЛА ДУШУ: Говорила је о бомбардовању, љубави, сујеверју...

FOTO: Arhiva novosti

Ана Ивановић остварила је сан и својевремено постала најбоља тенисерка на свету. Ана Ивановић је на свом Инстаграм профилу поделила видео у ком објашњава кроз шта је све прошла до титуле на Ролан Гаросу 2008. године, титуле који је био нека врста круне њене каријере.

Бели спорт и Ана су се одмах препознали. Била је то љубав на први поглед, па ни све неповољне околности нису могле да је одвоје од рекета.

- Мислим да сам се одмах заљубила у тенис. За време рата у Београду је било изузетно тешко тренирати из много, много ралога. Моји родитељи и моја породица су ме заиста максимално заштитили од свих дешавања.

А рецепт за успех и није толико компликован, тешко је добити рат са самим собом и остварити зацртано.

- Мораш да направиш неке жртве да би стигао до врха, мораш баш напорно да радиш јер ти ништа никада неће бити поклоњено. Због тога сам одувек захтевала 100 одсто сама од себе и никад нисам била задовољна. Хтела сам перфекцију, хтела сам да будем савршена!

Признала је Ивановићева и да је, народски речено, помало сујеверна, те да је део заслуга за тријумф у Паризу приписала поклону који је добила пред почетак турнира.

- Победа на Ролан Гаросу 2008. године за мене је био веома емотиван тренутак. На самом почетку турнира добила сам ручни сат и осећам га као неку врсту амајлије која ми доноси срећу јер сам само две недеље касније држала трофеј у рукама. Памтим да сам га подигла што сам више могла и да сам угледала сат на својој руци. Све ме је то некако подсетило на сав напоран рад и веру коју сам имала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)