"ОН ЈЕ ИЗДАЈНИК И ЈУДА" Ањелију прети тужба јер је Серију А оставио без 1, 2 милијарде евра вредног уговора

Novosti online

23. 04. 2021. у 16:35

ГАЗДА Јувенртуса и други човек несуђене Супер лиге Европе Андреа Ањели могао би ускоро да се нађе у озбиљном проблему, јер против њега се спрема тужба од стране клубова Серије А.

ОН ЈЕ ИЗДАЈНИК И ЈУДА Ањелију прети тужба јер је Серију А оставио без 1, 2 милијарде евра вредног уговора

фото: ЕПА

Како пише угледна миланска Газета дело Спорт, Ањели је био један од чланова комисије, заједно са Де Лаурентисом из Наполија, Фијенгом из Роме, Фенучијем из Болоње и Кампокијом из Удинезеа, која је преговарала са инвестиционим фондом ЦВЦ Капитал Партнерс о "убризгавању" 1,2 милијарде евра у први разред италијанског фудбала.

Међутим, управо је Ањели прекинуо разговоре у последњем тренутку јер је променио плочу, после чега је цео пројекат пропао.

Разлог Ањелјевог минирања је тај што је поменути инвестициони фонд желео у договор да убаци клаузулу по којој би се клубовима забранио излазак из Серије А и улазак у неко ново такмичење, јер би тозначајно смањило вредност лиге.

Због тога, клубови су спремни да покрену тужбу против Ањелија. Подсетимо, први човек Торина Урбано Каиро назвао је Ањелија “издајником“ баш због пропасти ове инвестиције.

- Изгледа да је он знао све о Суперлиги још 10. јануара. Питао сам га: ’Да ли имаш образа да изађеш пред остатак лиге када си нам саботирао преговоре око телевизијских права, знајући да ћеш хтети да побегнеш у Суперлигу’. И даље ми није јасно како је могао да преговара нешто у наше име, када је знао да жели да иде у друго такмичење. Он је издајник, он је Јуда - изјавио је Каиро.

(Моззартспорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)