ТОМАС БАХ ПОХВАЛИО НАШУ ЗЕМЉУ: Србија одмакла у процесу имунизације! То показује висок ниво одговорности

Novosti online

23. 04. 2021. у 11:46

ПРЕДСЕДНИК Међународног олимпијског комитета Томас Бах истакао је да национални олимпијски комитети заједно раде на процесу имунизације спортиста вакцинацијом и међусобно се помажу како би сви заједно што здравији и спремнији дочекали Олимпијске игре у Токију.

ТОМАС БАХ ПОХВАЛИО НАШУ ЗЕМЉУ: Србија одмакла у процесу имунизације! То показује висок ниво одговорности

Фото: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Такође, Бах је у свом обраћању опет истакао пример Олимпијског комитета Србије као позитиван пример и похвалио брзу реакцију ОКС у процесу имунизације спортиста. 

Томас Бах је рекао да је уверен да ће велики број спортиста примити вакцину против вируса ЦОВИД-19 до старта Игара у Токију које почињу 23. јула и трају до 8. августа.

- Велики број националних олимпијских комитета ће спровести процес вакцинације спортиста, а неки су већ увелико у припремама за тај процес и у сарадњи са Владама својих земаља спремају стратегију. Вакцинација неће бити обавезна као услов за наступ на Олимпијским играма, али Међународни олимпијски комитет пружа снажну подршку свим спортистима у овом процесу, и мислимо да је јако битно да што већи број спортиста и осталих учесника Игара стекне имунитет на овај начин, како би створили што сигурније окружење за све у Токију, истакао је Бах.

Међународни олимпијски комитет већ је раније истакао пример Олимпијског комитета Србије који је кроз сарадњу са Министарством омладине и спорта и Владом Србије међу првима спровео процес вакцинације спортиста као припрему за наступ на Олимпијским играма.

- Земље као што су Србија, Израел, Литванија и Мађарска већ су одмакле у процесу вакцинације спортиста и осталих чланова делегације, што је за сваку похвалу и показује прави однос према сигурности и здрављу спортиста, као и према сигурности локалног становништва у Јапану.

Бах је напоменуо да неке сиромашније земље немају услова за вакцинацију чланова свог олимпијског тима, и да се у том случају показала велика солидарност олимпијске породице, јер  многи национални комитети притичу у помоћ земљама у незавидној ситуацији и преговарају о достављању одређеног броја вакцина.

У сталном смо контакту са националним олимпијским комитетима у чијим земљама није започета вакцинација и покушавамо да помогнемо. Уз све доступне алате и савете медицинских стручњака радимо на томе да у Токију створимо што сигурније окружење за све ученике и сигурни смо да ће Олимпијско село бити сигурно место за боравак, рекао је Бах. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)