МАЛО ИМ ШЕСТ ФЕРАРИЈА, ХОЋЕ И СЕДМИ! Први човек шпанске Примере оплео по организаторима Суперлиге, али и играчима великих клубова

Novosti online

22. 04. 2021. у 20:51

ОРГАНИЗАТОР шпанске Ла лиге одржао је у четвртак састанак 17 клубова Примере на који нису били позвани Реал Мадрид, Барселона и Атлетико, због покушаја оснивања Суперлиге.

МАЛО ИМ ШЕСТ ФЕРАРИЈА, ХОЋЕ И СЕДМИ! Први човек шпанске Примере оплео по организаторима Суперлиге, али и играчима великих клубова

ЕПА

- Клубови су на састанку једногласно и енергично одбацили планове о стварању тог такмичења. Сви клубови чврсто верују у спортске заслуге као једини критеријум за улазак у међународна клупска такмичења путем националних лига - наведено је у саопштењу Ла Лиге након састанка на којем су учествовалаа и 22 клуба Сегунде.

- Глобално противљење исказано протеклих дана потврдило је да је једна европска елитистичка лига неодржива и непожељна - додаје се у саопштењу.

У недељу касно навече 12 најбогатијих клубова предвођених председником Реал Мадрида Флорентином Перезом објавило је покретање Суперлиге која би им донела екстра профит у тренутку смањења прихода услед пандемије корона вируса.

Председник Ла Лиге Хавјер Тебас жестоко се обрушио протеклих дана на Переза, а играчи неких шпанских клубова изашли су на терен с мајицама на којима су биле исписане поруке против Суперлиге.

- Мој став је увек био јасан. Нису проблем приходи, него рационализација трошкова. Њима је проблем што играчи уместо шест имају седам Ферарија. Проблем је дистрибуција. Суперлига би била крај Ла Лиге. Зашто бисмо мењали нешто што расте? Да бисмо задовољили похлепу појединаца који желеда  купе још неки Ламборгини? На крају, ако је све тако добро како кажу, зашто су онда радили у тајности - пита се Тебас.

- Суперлига не поштује мале клубове - рекао је играч Кадиза Иван Аљехо. 

- Флорентино Перез каже да људи не желе да гледају Елче - Ваљадолид или Елче - Уеска. Он то не жели да гледа, ја уживам гледајући екипу из родног места. Сигурно да свако ужива у играма свог клубапротив Реал Мадрида или Барселоне - додао је Аљехо, рођен у Ваљадолиду.

Под притиском влада, Уефе и Фифе, медија и дела навијача јавно су се повукли и сви оснивачи осим Реал Мадрида, Барселоне и Јувентуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)