АРСЕНАЛ ИЗДАО САОПШТЕЊЕ: Направили смо грешку и извињавамо се због тога

Novosti online

21. 04. 2021. у 10:16

СУПЕРЛИГА доживела је тотални фијаско. Енглески клубови су одлучили да напусте то такмичење, свих шест тимова.

АРСЕНАЛ ИЗДАО САОПШТЕЊЕ: Направили смо грешку и извињавамо се због тога

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

Поводом свега Арсенал је одлучио да се огласи саопштењем, а навијачи "тобџија" неће брзо моћи да забораве управи све потезе које је вукла у претходним данима.

- Последњих неколико дана нам је показало још једном дубину осећања које наши навијачи широм света имају према овом клубу и игри коју сви волимо.

Не треба нас подсећати, али одговори навијача последњих дана су нам дали времена да даље размислимо и промислимо о томе.

Никада нам није била намера да створимо толике потресе, али када је позив да се придружимо Суперлиги стигао, иако смо знали да нема гаранција, нисмо желели да заостајемо како би заштитили Арсенал и његову будућност.

Као резултат што смо послушали вас и ширу фудбалску заједницу последњих дана, ми смо се повукли из предложене Суперлиге. Направили смо грешку и извињавамо се због тога.

Знамо да ће бити потребно време да повратимо вашу веру у оно што желимо да постигнемо овде у Арсеналу, али дозволите нам да будемо искрени о нашој одлуци да постанемо део Суперлиге јер је она вођена жељом да заштитимо Арсенал, клуб који волите, и да подржимо игру коју волите кроз већу солидарност и финансијску стабилност.

Стабилност је од суштинске важности да би ова игра напредовала и ми ћемо и даље настојати да обезбедимо све што треба да игра напредује.

Систем мора да буде поправљен. Морамо да радимо заједно на проналажењу решења која ће заштитити будућност игре и да искористимо невероватну моћ фудбала због које га гледамо са ивице седишта.

На крају, знамо да је ово било веома узнемирујуће на крају изузетно тешке године за све нас.

Наш циљ је да увек доносимо праве одлуке за овај велики фудбалски клуб, да заштитимо нашу будућност и да наставимо напред. Нисмо донели праву одлуку, што у потпуности прихватамо.

Чули смо вас.

Управни одбор Арсенала - стоји у саопштењу.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aca

21.04.2021. 11:26

UEFA je izbacila sampione making zemalja iz life sampione I uvela neke kvalifikacije kako bivse dodvorila velikim klubovima. Sada se ti klubovi okrecu jer hoce jos vise para I jos zatvorenije takmicenje I to ce I dobiti od 2024. Zalosno je sto male zemlje rade I korist svoje stete. Treba podrzati super ligu. Onda ce mozda bogati mocnici UEFE shvatitu sta rade