ОГЛАСИЛА СЕ СУПЕРЛИГА НАКОН РАСУЛА: Ево шта ће бити са такмичењем

Novosti online

21. 04. 2021. у 08:09

ШЕСТ енглеских клубова донело је одлуку да одустане од учешћа. Због свега тога огласила се Суперлига.

ОГЛАСИЛА СЕ СУПЕРЛИГА НАКОН РАСУЛА: Ево шта ће бити са такмичењем

FOTO: Tviter/TSLComms

Тежак пораз доживело је ово такмичење. Још увек из њега нису изашли италијански клубовиа (Јувентус, Милан и Интер) и шпански (Барселона, Реал Мадрида и Атлетико).

- Европска Суперлига је убеђена да тренутни статус кво европског фудбала мора да се мења. Предлажемо ново европско такмичење јер постојећи систем не функционише. Наш предлог за циљ има да дозволи спорту да напредује стварајући притом ресурсе и стабилност за читаву фудбалску пирамиду, укључујући и помоћ при превазилажењу финансијских потешкоћа које је искусила читава фудбалска заједница због последица пандемије.

Такође би понудила и материјално унаређену солидарну исплату свим фудбалским деоничарима. Упркос објављеном иступању енглеских клубова, принуђених на доношење таквих одлика због притиска који је на њих извршен, убеђени смо да се наш предлог у потпуности слаже са европским законом и правилима што је потврђено судском одлуком да заштити Суперлигу од спољних утицаја.

С озбиром на тренутну ситуацију, размотрићемо који су најбољи кораци за измену пројекта, са тим да ћемо увек на уму имати наше циљеве да навијачима понудима најбоље могуће искуство, а притом и унапређену солидарну исплату за читаву фудбалску заједницу - стоји у саопштењу.

У међувремену се огласио и Андреа Ањели, први човек Јувентуса, који је за италијанске медије поручио да међу клубовима Суперлиге постоји "пакт крвљу" и да ће она 100 одсто успети.

Запратите Новости спорт на Фејсубку

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)