НОВИ СРАМОТАН УДАРАЦ НА ФУДБАЛ: Богаташи најављују краће утакмице, 90 минута одлази у историју

Новости онлине

20. 04. 2021. у 09:09

ФЛОРЕНТИНО Перез се огласио након што је 12 најбогатијих клубова основало затворено такмичење мимо УЕФА - Суперлигу Европе.

НОВИ СРАМОТАН УДАРАЦ НА ФУДБАЛ: Богаташи најављују краће утакмице, 90 минута одлази у историју

Флорентино Перез фото: ЕПА

УЕФА је експресно реаговала, најавила казне, променила сопствени систем Лиге шампиона од 2024. године.

Озбиљни потреси дрмају европско фудбал, који, многи кажу, више неће бити исти. Љути су фудбалер, навијачи, фудбалски одметницима је речено да су само похлепни, а Флорентино Перез, први човек Реал Мадрида и председник Суперлиге Европе говорио је за "Ел Чирингито" о актуелним темама.

Председник Реал Мадрида је потврдио да ће у такмичењу бити ВАР, најбоље судије и шанса да се освоји невиђени новац. Каже да Суперлига није "затворено такмичење", него да је пет места отворено, о чему ће разговарати са УЕФА и пронаћи модел по коме ће и други имати шансу да се такмиче са њима.

План је да такмичење почне у августу,  ако не успеју све да заврше са УЕФА - уверава да такмичење неће пропасти, као и да се нико од 12 клубова оснивача неће повући, упркос претњама које не схвата озбиљно.

- Фудбалери могу да буду мирни, то се неће десити, као што неће никога избацити из ове сезоне Лиге шампиона. Морамо људима да објаснимо да оно што су чули о Суперлиги није истина. Рекли су да је то за богате, а није тачно - него да бисмо спасили фудбал и били солидарни. Ми ћемо спасити фудбал, нећемо дозволити да нестане - рекао је Перез и појаснио да ће они трошити више новца на појачања и да ће од тога живети мањи клубови и постајати јачи.

Истакао је да се ово планирало две године уназад, а да су огромни губици због ТВ права и улазница једини разлог због ког су богати клубови одлучили да се приклоне такмичењу у коме је профит знатно већи од Лиге шампиона, као и да сви морају да буду свесни да фудбал еволуира.

- Фудбал мора да се адаптира временима у којима живимо, губи интересовање људи... Видите да пада гледаност и смањују се ТВ права, нешто је морало да се уради, посебно сад због пандемије - сви смо уништени. Фудбал је глобални спорт, имамо свуда навијаче, а истраживања кажу да млади од 16 до 24 године немају више толико интересовања за фудбал. Превише је утакмица које их не интересују, имају друге платформе. И фудбал мора да се прилагоди како би био атрактивнији у свету - казао је Перез. 

Каже како утакмица Милан - Барселона доноси много више новца него неке "скромне" утакмице у Лиги шампиона. Перез је чак наговестио да би фудбал у Суперлиги могао да буде другачији. Гледали бисмо краће мечеве!?

- Игрице, платформе... То конзумирају млади, а фудбалска утакмица је предугачка за њих. Морамо да променимо нешто ако хоћемо да спасемо фудбал. Ако млади не остају на целој забави, то значи да нису заинтересовани и да журка мора да се прекине.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)