НАМЕШТАЛИ ЖУТЕ КАРТОНЕ? Меч Слога - Трајал на тапету због уплата на број опоменутих играча

Н. И.

19. 04. 2021. у 21:45

НЕ престају приче о намештањима мечева у српском фудбалу. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије је прошле недеље казнила чачански Борац и Јагодину одузимањем по шест бодова и вишемилионским казнама за доказе о сумњивим исходима њихових мечева са панчевачким Железничаром и Јагодином.

НАМЕШТАЛИ ЖУТЕ КАРТОНЕ? Меч Слога - Трајал на тапету због уплата на број опоменутих играча

FOTO: EPA

Током ове недеље, према сазнањима "Новости" могу да се очекују нове казне за неке од српских прволигаша, а можда чак и за неког од судија. Наиме, УЕФА је пре извесног времена послала нове доказе на адресу ФСС о сумњама у дешавања на утакмици 26. кола Прве лиге Србије коју су 8. априла у Краљеву играли Слога и крушевачки Трајал.

Иако су првобитне сумње биле да је у кладионицама по Азији масовно био уплаћиван огроман износ на намештену "двојку", односно победу Трајала, испоставило се да су много веће паре уложене у игру под називом "број жутих картона". И, гле чуда, испоставило се да је на овој утакмици главни арбитар Павле Илић показао чак десет жутих картона, укупно девет домаћим играчима и један гостујућем фудбалеру.

Иначе, меч Слога - Трајал је завршен ремијем без голова (0:0), а гости из Крушевца су имали пенал током утакмице који је голман Слоге Андријанић одбранио Голубовићу. Остаје сада само питање да ли ће Дисциплинска комисија ФСС да се до краја ове недеље позабави Слогом и Трајалом, или можда чак судијом Илићем, а према нашим сазнањима чачански Борац и Јагодина неће бити једини кажњени овог месеца.

ЗБОГ ЦИРКУСА - 3:0 ЗА РАДНИЧКИ

НАЈАВЉЕНО - учињено. И то на начин који је додатно омаловажио Прву лигу Србије. Челници чачанског Борца су минулог викенда на гостовање у Крагујевац на дуел са Радничким на терен послали само седморицу играча, а у 12. минуту су због повреде једног од "глумаца" остали са шесторицом, што је по правилима аутоматски значило прекид меча. Очекује се да ће Раднички 1923 тај меч добити службеним резултатом 3:0, а Чачани намеравају да још неком акцијом до краја сезоне терају мак на конац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)