ФУДБАЛСКИ БОЈКОТ: Чачански ФК Ремонт позвао све клубове из града да иступе из лиге уколико то уради Борац 1926

Новости онлине

18. 04. 2021. у 13:13

ФУДБАЛСКИ клуб Ремонт из Чачка подржао је данас ФК Борац 1926, који је, по њиховој оцени, неправедно кажњен по оптужби за намештање утакмице, и позвао све клубове у том граду да иступе из лигашког такмичења уколико то учини Борац 1926.

ФУДБАЛСКИ БОЈКОТ: Чачански ФК Ремонт позвао све клубове из града да иступе из лиге уколико то уради Борац 1926

ФОТО: Борацфк.цом

Из Ремонта су навели да је Борац 1926 "брзопотезно" кажњен, без утврђивања стварног кривца и кажњавања оних који су одговорни за намештање утакмица, уколико их је било.

"Свако ломљење ситуације преко колена, доношење одлука без претходног поступка, узимања изјава и утврђивања кривице, данас се догодило Борцу 1926, а сутра може било коме од нас. Стога позивамо све клубове града Чачка да се придруже и уколико ФК Борац 1926 иступи из лиге, учине исто", наводи се саопштењу ФК Ремонт.

Руководство Борца 1926 оптужило је раније "људе из Фудбалског савеза Србије" да су "играли на кладионици Борчеву утакмицу, наплатили паре", а клуб из Чачка "избацили из лиге".

"Мајстори из Фудбалског савеза Србије, дођите у тужилаштво и докажите своје тврдње, јер ћете бити тужени с наше стране. Ми мислимо да сте ви ти који сте играли утакмицу на кладионици у Азији и Африци да би касније ви наплатили паре, а нас избацили из лиге", рекао је спортски директор и тренер Борца 1926 Владимир Станисављевић новинарима у петак.

Навео је да та конструкција сада делује "филмски", али да ће се "за годину или две дана доказати да је то било тако".

Станисављевић је рекао да је Борац 1926 кажњен без икаквих доказа и изношења било каквих чињеница у вези са евентуалним спорним детаљима са утакмице Железничар Панчево – Борац 1926 1:0.

"Ово је напад на личност и образ ових играча, на њихов људски интегритет. Никакве чињеници и докази нису изведени. Ово је потпуно незаконито. Када се посумња у намештање мора да се саслушају судија и играчи", рекао је Станисављевић.

Он је додао да су тренерска комисија и судијска струковна организација прегледали утакмицу и да нису констатовали било шта спорно у тој утакмици.

Станисављевић је навео да се Борац 1926 неће жалити другостепеном органу ФСС јер га по његовим речима, "води човек који је водио клуб који је наместио ко зна колико утакмица", али је најавио да ће против одговорних у фудбалској организацији бити поднета тужба редовним судским инстанцама.

Одлуком Дисциплинске комисије ФСС, због намештања утакмица новчаном казном и одузимањем шест бодова кажњени су прволигаши Јагодина и Борац 1926.

Борац 1926 је кажњен због утакмице у Панчеву коју је изгубио од Железничара 0:1, док је Јагодина кажњена због меча у ком је поражена од Трајала у Крушевцу 0:3.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)