ИЗ БОРЦА БЕСНИ НА ФСС: Ово је напад на личност и образ играча клуба из Чачка

Novosti online

16. 04. 2021. у 17:07

ФУДБАЛСКИ клуб Борац из Чачка оштро је реаговао због одлуке Фудбалског савеза Србије да казни овај тим због наводног намештања утакмица.

ИЗ БОРЦА БЕСНИ НА ФСС: Ово је напад на личност и образ играча клуба из Чачка

ФОТО: Борацфк.цом

Они су истакли да ће тужити ФСС због штете коју је нанео клубу.

- Мајстори из Фудбалског савеза Србије, дођите у Тужилаштво и докажите своје тврдње, јер ћете бити тужени с наше стране. Ми мислимо да сте ви ти који сте играли утакмицу на кладионици у Азији и Африци да би касније ви наплатили паре, а нас избацили из лиге. То је конструкција која сада делује филмски, али верујте да је тако и видећете да ће се за годину или две дана доказати да је то било тако - почео је овим речима конференцију за новинаре спортски директор и тренер ФК Борац 1926 Владимир Станисављевић.

Нагласио је да је екипа из Чачка кажњена без икаквих доказа и изношења било каквих чињеница у вези са евентуалним спорним детаљима са утакмице Железничар Панчево – Борац 1926 1:0.

- Ово је напад на личност и образ ових играча, на њихов људски интегритет. Да они остану обешчашћени да њихова деца упиру прстом у њих. Никакве чињенице и докази нису изведени. Ово је потпуно незаконито. Када се посумња у намештање мора да се саслушају судија и играчи. Тренерска комисија и судијска струковна организација су прегледали утакмицу и нису констатовали било шта спорно у овој утакмици. Делегат такође. Осуђени смо и кажњени без икаквих доказа и чињеница. Намештање утакмице је ствар за тужилаштво јер се ради о кривичном делу и морају да иду у затвор ти који су урадили. Ако смо ми криви да идемо у затвор, али ако нисмо да у затвору буду налогодавци свега овога.

Подсетио је да је Железничар славио на тој утакмици из непостојећег пенала, где играча који је осумњичен да је наместио меч лопта удара у лице, а не у руку, како је проценио главни судија меча.

- И онда ко је сумњив, наш играч или судија? Предложили смо полиграфско испитивање за тројицу наших играча, али и судије меча.

Станисављевић је поручио да се Борац неће жалити другостепеном органу ФСС, јер га, како је нагласио, води човек који је водио клуб који је наместио ко зна колико утакмица, али да ће против одговорних у фудбалској организацији бити поднета тужба редовним судским инстанцама.

– Тужићемо ФСС редовном суду и наш правни тим припрема тужбу. Извесни господин Иван Николић је председник Дисциплинске комисије и њега ћемо тужити. Такође, наша следећа инстанца је Спортски суд у Стразбуру. Да ли је у ово укључен ФСС или УЕФА, нама је свеједно. Ми смо принесени као жртва да би људи из ФСС добијали тендере из УЕФА. Ми смо страдали да би они прави који годинама намештају утакмице и профитирају успели да се сакрују. Али, неће моћи.

Додао је и да је поступање према Борцу најбољи пример како некога желе да избаце из лиге.

- Ако већ постоји у УЕФА мониторингу да је била уплата на нашу утакмицу, врло јасно све указује да је уплата могла бити против нас свесно да би касније могли да нас избаце из такмичења. Ово је школски пример за тако нешто.

Наводи да је ФСС направио лакрдију драконским кажњавањем Борца.

- Али сви ће видети какву ћемо ми лакрдију сада да направимо када екипе највећих светских медија буду преносили оно што ћемо ми урадити на гостовању у Крагујевцу или на неким наредним утакмицама. Нека нас казне са одузимањем још бодова, нека нас воде у затвор, ја сам спреман. Ми путујемо у Крагујевац, али ћемо на терену свима послати јасну поруку.

Нагласио је да је "тридесет момака осуђено да су урадили нешто што нису урадили, без суђења и било каквих доказа".

– Нећемо се такмичити, имаћемо академију фудбала, радићемо с децом, на терену ће играти људи са стомацима, играћемо бетон лигу док не будемо добили на суду, а добићемо сигурно за годину, две дана. Онда ћемо ојачати, па ћемо видети ко ће тада бити у ФСС – закључио је Владимир Станисављевић.

Подсетимо, Борац је кажњен одузимањем шест бодова, и мораће да плате шест милиона динара.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)