СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Јоргачевић угостио Игре Шапцу

Novosti online

16. 04. 2021. у 15:34

Караван Спортских игара младих наставио је пут по Србији, а после Прибоја, Златибора, Нове Вароши и Ариља, Шабац је по други пут био домаћин такмичења које школарци обожавају.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Јоргачевић угостио Игре Шапцу

FOTO: SIM Srbije - Stefan Cvetković.

Лоше време утицало је да се церемонија отварања одржи у балону Спортског центра Феникс, али се домаћин, некадашњи сјајни голман фудбалске репрезентације Србије Бојан Јоргачевић, потрудио да све протекне у најбољем реду. На церемонији свечаног отварања присуствовали су и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, начелник Мачванског округа Влада Красавац, председница СИМ Србије Марија Михајловић и млади спортисти. Уз дечаке и девојчице из Шапца, учешће су узеле и екипе из Лознице и Уба, што је додатно допринело стварању нових пријатељстава, а такмичења су одржана уз максимално поштовање епидемиолошких мера у борби против корона вируса које су прописали локални Кризни штаб и Влада Србије.

Домаћин Бојан Јоргачевић искористио је прилику да се захвали организацији Спортских игара младих.

– Драго ми је да сам део пројекта, мој Спортски центар Феникс је по инфраструктури доста велики и може да прими пуно деце. Идеја нам је да догодине овде направимо велику манифестацију у више спортова. Надам се да нас корона неће спречити да овде следеће године заједно са децом буде две три хиљаде људи и да то буде прави спортски догађај, где би дечаци и девојчице уживали. Јако је важно да људи знају да је цела организација Спортских игара младих бесплатна, да деца уживају све бенефите, без размишљања о котизацији, храни, пићу. Пресрећан сам да има таквих људи који брину о нашој деци. Наравно, хвала и на подршци граду Шапцу и свим градовима у Србији у којима се деца такмиче – изјавио је Јоргачевић, који је све време био са малишанима на турнирима.

Председник Скупштине града Немања Пајић истакао је да је манифестација попут СИМ потребна Србији, а самим тим и Шапцу.

– Овде је све потпуно бесплатно за децу, лепо је видети како се радују, поготово сада, ево већ другу годину, колико се боримо са короном. Драго ми је што су све мере предузете, да су деца безбедна и оно што је најважније да ће се дружити и понети кући лепе утиске. Није битно ко победи, јер данас сви који изаберу спорт су победници и тај дух се осећа. Посебно сам радостан што је и Немања Матић промотер Игара и деца треба да се угледају на велике спортисте, да им они буду узор, да живе здраво и да их они воде кроз живот. Кад изаберу спорт и кад се све постави на своје место, сигуран сам да ће израсти у праве људе и допринети развоју своје земље – рекао је Пајић и додао да се нада како ће следеће године, када не буде пандемије, у Шапцу бити још више деце и да такмичења СИМ заживе у том граду.

Начелник Мачванског округа Влада Красавац, некадашњи рукометни голман Металопластике и тимова у Швајцарској и Немачкој, изјавио је да му је част и задовољство што је већ други пут на Играма.

– Ово је велика манифестација, на локалном и на регионалном нивоу, знамо да су носиоци овог пројекта три земље из региона – Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска. Веома значајан детаљ је да ове Игре имају упориште и у Савету Европе, Европској унији, али и велику подршку највиших представника три државе, председника Вучића у Србији и задовољство је што је овај пројекат препознат од врха наше државе. За младе људе велика ствар, велико искуство, прилика за дружење, тренирање и прилика да деца региона, будући носиоци спортских, политичких, економских, сваки других дешавања у региону, улазе неоптерећени прошлошћу и са страшћу за квалитетном и бољом будућношћу – поручио је Красавац.

Председница Спортских игара младих Србије Марија Михајловић истакла је да је веома задовољна што Игре поново крстаре Србијом.

– На радост наших малих СИМ-оваца већ смо обишли пет градова. На такмичењима предузимамо све епидемиолошке мере у заштити деце, уживамо у њиховој срећи и наставићемо да им пружамо подршку. Због лошег времена направићемо малу паузу наредних неколико дана, а онда настављамо даље, да деца Србије уживају у чаролији која траје – рекла је Марија Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)