УГРОЗИЛИ ИНТЕГРИТЕТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Борцу и Јагодини одузето по шест бодова, следи борба за опстанак

Н. И.

16. 04. 2021. у 09:00

НЕДВОСМИСЛЕНО је утврђено да су Јагодина и Борац Чачак наместили два меча Прве лиге, који су одиграни у марту ове године и Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије је јуче "одрезала" казне.

УГРОЗИЛИ ИНТЕГРИТЕТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Борцу и Јагодини одузето по шест бодова, следи борба за опстанак

Foto Arhiva

А на основу резултата се јасно закључује да су та два клуба намерно изгубила у спорним сусретима.

После сумњи које су стигле из седишта УЕФА да је било нечасних радњи на утакмицама Железничар Панчево - Борац (1:0) и Трајал - Јагодина (3:0) донета је одлука да се Јагодинци казне одузимањем шест бодова и новчаном глобом од шест милиона динара.

Борац из Чачка ће такође да остане без шест поена и мораће да плати казну од четири милиона динара. Тако су Чачани са десете пали на 15. позицију на табели, а Јагодинци са 12. на 16. место и тиме су ближи пресељењу у нижи ранг такмичења.

За сада се не зна да ли су у нечасним радњама, чији је крајњи циљ било стицање новчане добити, највероватније у домаћим или страним кладионицима, учествовали и ривали та два клуба, Железничар и Трајал, али истражни органи ФСС, пре свих комесар за интегритет такмичења и дисциплинци су установили степен свачије кривице.

Председник Дисциплинске комисије ФСС Иван Николић је јуче председавао овом телу које је у саопштењу за јавност нагласило да је према писаним информацијама од стране надлежних у УЕФА установљено да су Јагодина и Борац својим чињењем угрозили и повредили интегритет фудбалских утакмица Прве лиге Србије.

Како "Новости" сазнају, овим није стављена тачка на истражне радње и у вези са осталим клубовима који су се ових дана незванично помињали као учесници у намештању резултата на мечевима Прве лиге. Јучерашње одлуке Дисциплинске комиције ФСС су првостепене, а сваки клуб ће имати право да поднесе жалбе на њих, али досадашња пракса говори да у даљем процесу клубови могу да буду кажњени још више од казни које су им већ изречене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)