ГЛЕДАМО "НАЈПРЉАВИЈИ" ФУДБАЛ: Иза Србије следи Грчка

Novosti online

15. 04. 2021. у 20:15

ПОСЛЕДЊЕ истраживање ЦИЕС-а (Фудбалске опсерваторије) прати просечан број прекршаја на мечевима европских надметања.

ГЛЕДАМО НАЈПРЉАВИЈИ ФУДБАЛ: Иза Србије следи Грчка

Илустрација спорт Фото Dephositos

Дошли су до закључка да се у Европи просечно на свакој утакмици забележи 28 прекршаја, али оно што је посебно интересантно јесте да је Србија лидер Старог континента у овом параметру. Дакле, можемо рећи да гледамо “најпрљавији” фудбал.

У Линглонг Суперлиги, на свакој утакмици видимо у просеку 35,6 прекршаја, што је статистика која свакако поражава, јер готово на свака три минута главни арбитар мора да прекида игру због фаула. Додајмо да је статистика обухватила све утакмице одигране од 1. јула 2019. године, па до 3. марта 2021. године.

Дакле, Србија је у овој статистици победила све могуће конкуренте, али то је далеко од похвалног.

Прва лига која нас прати јесте она која се игра у Грчкој, а тамо гледамо у просеку 33,8 фаулова по утакмици, што је већ велика разлика, а онда иду Бугарска, Португал, Чешка, италијанска Серија Б, Украјина, Словачка, Белорусија и Румунија. Све говори у прилог да се у источном делу Европе судије чешће одлучују да се лате пиштаљке.

Разлог због којег је ово истраживање урађено јесте како би се проценила потреба за надокнадом времена, односно како би се видело који су све разлози за надокнаду.

То значи да се 16,8% утакмице у Србији потроши на фаулове и њихово извођење, а занимљиво је да по томе ипак нисмо у на врху, већ су то Грци, који више отежу и 19% меча им одлази на ову ствар. Најбољи су Холанђани са 11%, док временски Турци са 35 секунди у просеку по прекршају одузимају највише времена код прекида.

(ТЕЛЕГРАФ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)