ШТА ЋЕ БИТИ СА СУПЕР И ПРВОМ ЛИГОМ НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ? Чекају ли нас промене правила "бонус" и страних играча?

Novosti online

14. 04. 2021. у 15:39

ПРИВОДИ се крају сезона у Суперлиги Србије, шампионска трка у овом тренутку није толико занимљива колико борба за опстанак.

ШТА ЋЕ БИТИ СА СУПЕР И ПРВОМ ЛИГОМ НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ? Чекају ли нас промене правила бонус и страних играча?

Илустрација спорт Фото Dephositos

Разлог лежи у промењеном систему Прве и Суперлиге Србије, по коме је повећан број учесника, а тако и број тимова који испадају из лиге. Када је у питању Суперлига Србије, испадају шест, док у Првој лиги Србије чак осам тимова. 

Директор Заједнице Супер и Прве лиге Србије Александар Пивић говорио је о актуелном моменту у домаћем фудбалу. 

- Око бонус правила није било никаквих речи, тако да оно остаје сигурно и следеће сезоне на снази. Што се тиче правила о броју странаца, било је приче зимус да би за играче који долазе из Европске уније могло да не важи то правило, али за сада ни ту нисмо добили никакву иницијативу, тако да за сада и то остаје непромењено, што не значи да се ту нешто до почетка нове сезоне неће променити - рекао је за Телеграф Александар Пивић.

Ове сезоне су због корона вируса и скраћивања такмичења Суперлига и Прва лига Србије проширене, али се већ следеће сезоне све враћа на старо. Поново ћемо имати по 16 екипа, као и плеј-оф и плеј аут након 30 кола, а у читавом календару биће 37 кола укупно.

- Што се тиче система за наредну сезону, све се враћа на старо као што је било пре корона вируса.Имаћемо по 16 клубова и плеј-оф и плеј-аут и укупно 37 кола - објаснио нам је Пивић.

Директор такмичења истиче да ће у последњих неколико кола бити праћене утакмице у којима је велики такмичарски значај, након приче о сумњама УЕФА да има намештених мечева.

- То се дешава у свим лигама у свету и није нешто ново. УЕФА је послала пријаву за две утакмице, тога је било и раније, али су медији сада то дигли на виши ниво. Утакмице ће се пратити као што су се и до сада пратиле. Комисија за интегритет такмичења током целе сезоне прати утакмице, ја такође као директор такмичења пратим, сада се ситуација искристалисала и имамо начистију ситуацију, јер свакоме нешто треба, па је смањена могућност за нечасне радње, јер клубови неће да раде на своју штету када им ситуација није сигурна, када се боре за пласман у виши ранг или се боре за опстанак - закључио је Александар Пивић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)