ЦРНОГОРАЦ СА СРПСКОМ ТРОБОЈКОМ: Европски првак у боксу запалио друштвене мреже

Новости онлине

14. 04. 2021. у 11:43

ЕВРОПСКИ првак у боксу за младе Петар Лијешевић, црногорски репрезентативац, показао је свету ко је и одакле вуче корене, пошто се уочи Светског првенства у Пољској појавио у тренерци своје репрезентације, али је пажњу привукао други детаљ – на његовом лицу је доминирала застава Краљевине Црне Горе са српском тробојком и белим орлом.

ЦРНОГОРАЦ СА СРПСКОМ ТРОБОЈКОМ: Европски првак у боксу запалио друштвене мреже

Фото: АИБА бокс

Од 10. до 24. априла у пољском Кјелцу биће одржано Светско првенство за младе боксере, а на свечаној цеременоји отварања Петар Лијешевић је имао част да представља своју земљу и понесе њено име на почасни подијум.

Маска, која је постала нужно зло у борби с невидљивим непријатељем који дуже од годину дана хара планетом, штитила је Петрово лице док је излазио на подијум, а доминирала је српска тробојка.

Јасно је да је овакав потез „запалио“ друштвене мреже и да је видео почео масовно да се дели, а суперталентовани Лијешевић је на најбољи могући начин послао важну поруку, у светлу тензија које владају у црногорском друштву.  

Иначе, Лијешевић је прошле године на Европском првенству за младе у категорији до 81 килограм освојио златну медаљу и тиме потврдио да располаже великим талентом. 

На такмичењу одржаном у Будви у свакој од три рунде је био бољи од Руса Рамазана Дадајева и на крају се попео на највише постоље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)