"ЗАШТО БИСМО СЕБИ ПУЦАЛИ У ЗДРАВУ НОГУ" Огласио се и Раднички поводом афере намештања резултата

Novosti online

13. 04. 2021. у 13:23

ПОСЛЕ чачанског Борца, јавио се још један клуб чији резултат је под лупом после извештаја који је УЕФА послала у ФСС о сумњама у намештање.

ЗАШТО БИСМО СЕБИ ПУЦАЛИ У ЗДРАВУ НОГУ Огласио се и Раднички поводом афере намештања резултата

ФОТО: ФК Раднички Ниш

Вршилац дужности председника Радничког из Ниша Драган Марковић Маркони изненађен је објављивањем информације о сумњивим и намештеним утакмицама и да је суперлигаш са Чаира наводно учествовао у томе на мечу 29.кола Суперлиге Србије, 2. априла против Младости у Лучанима, која је завршена победом домаћина од 4:1.

–Непрестано истичемо да се Раднички свим снагама бори за регуларност домаћег шампионата и стално, месецима и годинама уназад указујемо на неопходност поштеног приступа свих актера, значи и клубова и фудбалера и тренера и судија. Не знамо по ком је то основу уопште сумњив наш меч против Младости. У време када је наша екипа у великој кризи и игра слабо, када су резултати свеома лоши и када се боримо буквално за сваки бод. У Лучанима смо издржали све нападе бољег домаћина у првом полувремену одиграном без голова, а у наставку ми смо постигли један, а Младост чак четири гола. После серије неуспеха, па и тог пораза у Лучанима, ми смо се нашли у ситуацији да се боримо за опстанак. Да ли зато што нам предстоји борба за голи живот неко сумња у нашу екипу? То су ординарне глупости јер би то значило да забијамо себи ексер или трн, како хоћете, у здраву ногу!?! Одговорно тврдим да нико из руководства Радничког, али и из стручног штаба и других служби и сегмената клуба није учествовао у нечасним радњама. Исто тако очекујемо да ће надлежни државни и други органи, у чије деловање чврсто верујем, истерати истину на чистац– рекао је Марковић.

Вршилац дужности председника нишког тима посебно је нагласио:

–Лично сумњам да је некоме, као и мого пута претходних година, отворена намера да се Радничком нанесе огромна штета и да тај неко не бира средства да оствари свој циљ . Ако је УЕФА, како је званично објављено и како се цитира „обавестила ФСС да има сумње да су две утакмице Суперлиге намештене током марта“, ко себи даје за право и по каквом то нахођењу чини, да прави проширени наводни списак од шест утакмица, па се не зауставља на март у којем су наводно намештена четири, него прелази и у април месец и наводи додатно још два меча…!?! Уосталом, Раднички је у Лучанима играо у априлу. Најбоље би било да се сачека и види епилог ових сумњи и утврде докази ко је то, како и када намештао утакмице Суперлиге Србије, и да се види хоће ли се сумње доказати, па да се тек онда суди. Овако испада да је неко једва дочекао нечије сумње и одмах зна више од званичника УЕФА – завршио је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)