ЧАЧАНИ ИДУ НА ПОЛИГРАФ: Борац негира учешће у нечасним радњама

Novosti online

13. 04. 2021. у 11:42

УЕФА је доставила Фудбалском савезу Србије податке, поткрепљене озбиљним сумњама, о намештању утакмица у домаћим такмичењима. Под лупом су по два меча из Супер лиге и Прве лиге Србије.

ЧАЧАНИ ИДУ НА ПОЛИГРАФ: Борац негира учешће у нечасним радњама

ФОТО: Борацфк.цом

Један од прволигашких мечева на који се сумња је и дуел Железничара и Борца који је завршен победом домаће екипе са 1:0.

Чачански клуб огласио се саопштењем у ком негира било какву повезаност са намештањем.

Саопштење ФК Борац преносимео у целости:

"Као клуб смо погођени тим сумњама и оптужбама уздрмани јер Борац Чачак јесте био и сада је у финансијској и резултатској кризи, али никад се није бавио нечасним радњама, бодове је губио и освајао искључиво односом на терену. Сумња да смо учествовали у намештању утакмице темељи се на површним и нејасним чинејицама за неку такву врсту оптужбе, која директно урушава интегритет клуба и запослених.

Мишљења смо да се такве оптужбе темеље искључиво на провокацији према нашем клубу, а тројица играча која су сумњива лица оличење су поштења, не само они него и породице из којих потичију. Чињенице које изазивају сумњу према нама су површне, да не кажемо смешне јер пад квоте на одређене тимове у нашој лиги је нормална и редовна ствар, буквално свако коло готово на свим утакмицама.

Због свега, да бисмо се као клуб оградили од тих кладионичарских комбинација, предлажемо институцијама УЕФА или ФСС да организују полиграфско испитивање за нашу тројицу играча и за главног судију. Све чињенице указују на то да је судија искључиво кривац за наш пораз, наравно поред наше игре, али већ смо показали у текућем првенству у каквој смо форми", закључује се у саопштењу Борца из Чачка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)