ОДЛИЧЈА СУ ПОНОВО ТУ: Медаље за веслаче после четири године

С. КРСТОВИЋ

12. 04. 2021. у 22:19

ОСВАЈАО је медаље као веслач, а јуче се радовао и свом тренерском првенцу.

ОДЛИЧЈА СУ ПОНОВО ТУ: Медаље за веслаче после четири године

ФОТО: ВСС

Никола Стојић поносан је на Милоша Васића и Мартина Мачковића не само због освојене бронзе у двојцу без кормилара на ЕП у италијанском Варезеу, већ и због начин на који су извеслали финалну трку. Срећан је што је прекинут пост од 2017. година, а не крије да је главни циљ да заблистају и на Олимпијским играма у Токију.

- Хоће ме европске медаље, с обзиром на то да их имам седам као веслач и сада прву као тренер - истиче Никола Стојић.

- Милош и Мартин су остварили веома добар резултат, пошто је ово било и најјаче европско првенство до сада. Њих двојица прошле године нису учествовала на ЕП, али су, за три и по месеца колико радимо заједно, успели да се консолидују, прво на нашим квалификацијама за Игре буду бољи од Пивача и Савића, и да заблистају у Варезеу. Од када сам их преузео радили смо мирно, систематично, подигли су ниво форме и показали да могу да се тркају на високом нивоу.

Васић и Мачковић су показали да могу да напредују до Токија.

- Ово јесте почетак сезоне, али је и ЕП доста битно за нас. Бити освајач медаље на ЕП није мала ствар. До Токија нас чекају два Светска купа, Загреб ће нам бити више као тренинг такмичење, а Луцерн ће зависити од конкуренције. Природно, све је подређено Играма - подвлачи Стојић.

ПОЧЕТАК

НИКОЛА Стојић је по завршетку каријере био запослен у ВСС као спортски менаџер. Али, промене у ВСС и Партизану су га мотивисали да средином децембра постане тренер.

- Мартин, Милош, браћа Беђик су остали без тренера у Партизану и једино решење за врхунски рад са њима био сам ја. Прихватио сам се посла, али нико није могао да очекује шта ће се десити. И ВСС је прихватио да их ја тренирам, мада је било доста опструкција да се бавим тиме. На крају смо потврдили олимпијску норму и освојили медаљу после четири године - каже Стојић.

Никола је четири пута учествовао на ОИ, иза њега су бројна европска и светска првенства. Зато верује да може много да помогне Васићу и Мачковићу:

- Док сам тренирао, размишљао сам како, шта радим, сарађивао са великим тренерима и из тог угла ми је олакшавајућа околност јер могу да осетим и претпоставим како се осећају, како ће ући у трку. Циљ је да исправе неке грешке и да се усредсреди на резултат. Трудим се да не осете притисак, да немају императив медаље, већ да у свакој трци извеслају најбоље што могу.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)