ЦЕНА? СИТНИЦА! Загребачки Динамо гради нови велелепни стадион вредан 60 милиона евра

Novosti online

10. 04. 2021. у 11:36

ДИНАМО из Загреба је на друштвеним мрежама представио идеју и визију изгледа новог стадиона.

ЦЕНА? СИТНИЦА! Загребачки Динамо гради нови велелепни стадион вредан 60 милиона евра

ФОТО: Фејсбук/Динамо Загреб

Визуелни изглед стадиона у Максимиру израдио је загребачки архитекта Ото Барић, а Динамо је објавио и основне податке, као и фотографије које приказују како би тај стадион требало да изгледа.

Стадион би, пише Динамо, могао бити готов за три године. Цена је око 60 милиона еура.

- У тренуцима када наши играчи пишу нова вечна поглавља славног Динама, први пут износимо идеју и визију како мислимо да треба да изгледа наш дом! На основу материјала које је израдио клуб, а у складу са УЕФА стандардима, визуелни изглед стадиона у Максимиру направио је познати загребачки архитекта Ото Барић са својим партнерима из специјализоване компаније Полимашин који су идеју и визију преточили у ове фотографије.

Нови Динамов стадион укључује:

- 34.000 наткривених места

- 3000 ВИП места
- врхунско гостопримство
- Медија центар
- обезбеђен смештај за гледаоце са инвалидитетом

и још много тога. Динамов дом какав Динамо заслужује је инвестиција вредна око 60 милиона евра и може се реализовати у року од 3 године. Желимо да учествујемо у изградњи новог стадиона заједно са стратешким партнером у пројекту - Градом Загребом. Позивамо све навијаче Динама да подрже нашу тежњу да покренемо активности које ће клуб сигурно подићи на виши ниво и учинити га још бољим кроз архитектонски конкурс, одабир идејног решења и израду пројекта, омогућавање прихватљивог модела финансирања и коначно изградњу модеран дом Динама. Понос хрватског фудбала! Загреб, Динамо и сви његови навијачи су то заслужили  - пише у објави на званичној фејсбук страници "модрих".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)