НОВА ТРАГЕДИЈА У СВЕТУ СПОРТА: Млади фудбалер се срушио на терену и преминуо, имао је само 18 година

Новости онлине

05. 04. 2021. у 09:52

ЈОШ један млади живот се угасио, овај пут на терену усред утакмице. Млади  фудбалер Никита Сидоров (18) је на стадиону Торпеда у Орехово-Зуеву недалеко од Москве умро пошто је на терену провео само пет минута.

НОВА ТРАГЕДИЈА У СВЕТУ СПОРТА: Млади фудбалер се срушио на терену и преминуо, имао је само 18 година

foto: Tviter

- Доктори и хитна помоћ стигли су врло брзо. Борили су се за његов живот сат и по, али нажалост, изгубили смо га. Он је био најздравији од свих - рекао је Михаил Пузанов, директор најстаријег још увек активног клуба у Русији.

Према првим информацијама, разлог смрти је оштећење на мозгу, односно тзв. церебрална анеуризма. Међутим, још се чекају резултати обдукције како би се потврдило што је заправо довело до трагедије. Руски Фудбалски савез, као и сам клуб, изразили су саучешће породици и пријатељима преминулог.

Никита је 2015. почео да игра у Знамија Труди из које је прешао у СС Спартак-Орехово за који је играо од 2016. до 2018. године. 2019. се вратио у Знамија Труду, да би до смрти играо за поменути клуб у руској Б лиги.

Подсетимо, прошле године је млади фудбалер Инокенти Самохвалов (22) на тренингу у Русији изгубио свест и умро, тако да ово није изолован случај.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)