БИВШИ СЕЛЕКТОР УДАРИО ПО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Србија неће у Катар, не гледамо ствари реално

Novosti online

04. 04. 2021. у 18:44

СРБИЈА је после три дуела Драгана Стојковића на клупи националног тима поново пала у еуфорију. Буди се култ репрезентације.

БИВШИ СЕЛЕКТОР УДАРИО ПО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Србија неће у Катар, не гледамо ствари реално

ФОТО: ФСС

Нису ипак добри резултати одобровиљили све. Милорад Косановић, некадашњи селектор младе репрезентације Србије и Црне Горе не ужива у игри националног тима. 

- Па не могу да уживам у нечему што није реално, то је фикција, али разумем. Пре свега се односи на резултат. Мислим да се уз помоц́ вас медија, направила атмосфера да је ово нешто, више него изванредно. И јесте, нормално је да не изгубиш од Португала, победиш и Ирску и Азербејџан, само што то није довољно - рекао је Косановић у интервјуу за Спутњик.

Додаје да ће Србија свакако бити на другој позицији која води у бараж, 

- Само први иде директно, онда иду два баража, а тамо можемо да сретнемо Русију, Хрватску, Шпанију, Немачку... Много земаља које су јако добре. Биће јако тешко да се избори пласман на Светско првенство.

Косановић истиче да је резервисан према Стојковићу, али му пружа подршку. 

- Не гледамо реално више на ствари, на нашу лигу, на наше такмичење, те жеље да будемо у врху европског фудбала. Ми смо и даље у том времену када смо били у најбољих четири пет у Европи. Али, ми који се озбиљно бавимо фудбалом немамо право да стварамо атмосферу која не почива на реалним чињеницама.

Прокоментарисао је и игру "орлова". 

- Ми нисмо добили на игру, и јасно је да не можемо иц́и на Светско првенство без игре. И на Мундијалу, и у играма против озбиљних репрезентација каква је Португал, не можемо без игре. Несрец́а јесте, што у последњих осам, девет, десет година, нисмо имали ниједног селектора који се бавио игром, него су сви правили тим. Па мењали тим, па почињали испочетка. Пикси није имао времена да прави игру, али нец́е га ни имати. Мора се сваки тренутак, користити. Паметно је што имамо те пријатељске утакмице. Морате сваки дан радити на игри, сваки тренинг који имате. То не може да личи на фудбалски тренинг, он мора бити тренинг игре коју хоц́у и коју могу да играм са овим играчима. Не могу да правим игру из главе, правим игру према балансу. Шта може Сергеј, Тадиц́, Митровиц́. Ако играм с њима ја не могу да играм на контру, јер они немају контру. А да би они могли да се искажу без Радоњиц́а и Костиц́а, морамо лопту да донесемо на половину противника - рекао је Косановић.

Косановић је песимиста што се тиче одласка на Мундијал. 

- Драган, ако не направи игру не можемо проц́и. Ја и сада тврдим да ц́е бити јако јако тешко проц́и бараж. Играмо последњу утакмицу у Лисабону против Португала. Можемо ми, није ништа немогуц́е, морамо до тада да 'нарастемо', не можемо да чекамо блесак, Митровиц́а, Тадиц́а или не знам кога, морамо да имамо тим који стоји на терену. Да знамо како играмо у фази одбране, а како у нападу. Ко шта ради кад узмемо лопту, а не да чекамо неки потез. Лепо је то, имамо пар играча, али нама треба 20 играча који играју фудбал, морамо их увести у игру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)