БОГДАНОВИЋ У СВОМ СТИЛУ: Митровићу скидам капу за голове, није ми јасно шта је у глави тренера Фулама (ФОТО) (ВИДЕО)

Novosti online

03. 04. 2021. у 16:18

НЕКАДАШЊИ фудбалер Раде Богдановић говорио је о репрезентацији Србије.

БОГДАНОВИЋ У СВОМ СТИЛУ: Митровићу скидам капу за голове, није ми јасно шта је у глави тренера Фулама (ФОТО) (ВИДЕО)

Фото З. Јовановић Мачак

Он је у подкасту "Мојих топ 11" Небоје Петровића истакао да је Драган Стојковић за кратко време препородио репрезентацију. 

- За мене није изненађење што је Србија освојила седам бодова у прве три утакмице и што се налази на деоби првог места са Португалом. Квалитет никада није био споран, али се у мартовским мечевима видео један нови приступ. Враћали су се после вођства противника, показали карактер, борили се до последњег судијског звиждука. Укратко, види се да је за селектора дошао неко кога сви ми волимо. Играо сам против њега и Пиксија је свима нама био идол. Чим видиш на клупи човека са таквом харизмом, хтео не хтео мораш да имаш позитивну емоцију. Од самог почетка, Пикси се поставио ни по бабу ни по стричевима. Кажем пре неки једном комшији, ћути бре кад си видео да селектор мења голмана на трећој утакмици. Код Пиксија нема незаменљивих и недодирљивих. То су неки фудбалски потези, ништа ненормално и нелогично, каже Богдановић. 

Похвалио је и селекцију Дргана Стојковића. 

- Човек је направио списак и рекао поштено, зашто бих се ја бавио појединцима… овим или оним играчем… Зашто некога нема на списку, не знам зашто га нема… не треба нам више… хвала лепо и довиђења… нећу никога да молим да игра за државни тим. Е, тако треба да ради селектор једне репрезентације. Често причам са пријатељима и кажем брате, лепо га је видети, имаш на клупи Драгана Стојковића Пиксија, па децо ајте сад, играјте, покажите шта знате. Није лако направити игру за тако кратко време, биће ту много проблема. Ту је Португал као актуелни првак Европе, биће велика борба. Али Србија се већ после три кола налази на корак од баража и сви имамо осећај да играчи желе и хоће. А када нешто хоћеш, ма онда и можеш, нису они ванземаљци. Зашто бараж, зашто да не победимо Португал у Лисабону и одемо директно на Светско првенство.

Похвално је говорио и о Александру Митровићу. 

- Ево, пред камерама, скидам му капу за тих пет голова који су у техничком смислу феноменални. Вансеријска класа. Знам их напамет. Онај први, лоб ударцем против Ирске, јесте био леп и квалитетан, свака част. Али мени је онај други још лепши. Кад је скочио, извио се, остао у ваздуху и вратио лопту у контра страну. Фасцинантно. Па трећи гол, кад је ставио главу где нико не би ни копачку. То људи виде, то виде и његови саиграчи па кажу себи ако он иде тако, хајде и ми да уклизавамо. Да гинемо. Ова два против Азербејџана, такође врхунско мајсторство. Лажно кретање без лопте, примање из прве десном спољном, ударац десном унутрашњом у супротни угао. Онај други кад му Сергеј додаје пас, он крене, па је пусти и удари дропку левом ногом… Класа. Мени стварно није јасно шта је у глави тог тренера Фулама. Не знам, можда је нешто лично. Али, екипа ти испада из лиге, имаш момчину на клупи и ти га не пушташ да игра. Онаквог борца. Ја Митровића не познајем, нисам био ни метар од њега… али ми делује као фин момак. Види се да је добар, да је позитиван, рекао је Бодановић за "Мојих топ 11".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)