КОЛАРОВ ИСКРЕНО О СВЕМУ: Пикси донео нову енергију - ово је истина око одласка из репрезентације

А. Илић

02. 04. 2021. у 22:54

НЕКАДАШЊИ капитен репрезентације Србије Александар Коларов говорио је о репрезентацији Србије

КОЛАРОВ ИСКРЕНО О СВЕМУ: Пикси донео нову енергију - ово је истина око одласка из репрезентације

FOTO: N. Paraušić

Дефанзивац Интера је гостујући у емисији "Вече са Иваном Ивановићем" прокоментарисао новог селектора Драгана Стојковића и репрезентацију Србије

- Добра ми је енергија у репрезентацији. Пикси је донео неку нову енергију у национални тим. Надам се да ће преокренути ствари и да се нећемо ту зауставити. Са актуелним селектором имам супер однос. Доћи ће у Милано, ићи ћемо на вечеру., рекао је Коларов. 

Србија у млађим селекцијама има резултата, али квалитет се "изгуби" када дођу до сениорског тима Србије. 

- Као нација имамо талента за спорт. У млађим категоријама играмо на таленат. Мислим да имамо велики проблем да у последњим годинама направимо корак између младих категорија и сениорске репрезентације. Рекао бих да имамо проблема са струком. Чињеница је да морамо да имамо најбоље услове да стварамо максимум, а то није годинама тако. Има кривице нас, али и тренера. 

Сматра да треба успоставити исти систем од кадета до сениора. 

- Ми стварамо притисак кадетима да освоје светско првенство. Ја то не бих радио. Требало би направити систем да кадетски тим створи играча за "А" репрезентацију. Битно је имати победнички менталитет, а то се ствара тренингом, то децу треба учити. 

Прокоментарисао је и свој одлазак из репрезентације. 

- Ја сам велики навијач репрезентације. Оно што је било у новембру нисам другачије ни очекивао да се заврши, донео сам одлуку на своју руку да не играм, нисам био здрав и нисам могао да помогнем екипи, није клуб тражио. Могао сам да изађем на терен и после три минута се ухватим за ногу и изађем, али то не би било у реду. То што су после причали, причали су из свог интереса. Очекивао сам да ја будем највећи кривац, ако сам ја био проблем... Више нисам, све је решено. Сада ми се чини да је нека друга енергија у савезу, рекао је Александар Коларов

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)