ГЛАЗГОВ ЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ? Селтик и Ренџерс се селе у Лигу 1

Novosti online

31. 03. 2021. у 19:05

РЕВОЛУЦИЈА у европском фудбалу! Шкотски вечити "олд фирм" ривали, Ренџерс и Селтик, од 2022/23 селе су француску Лигу 1?

ГЛАЗГОВ ЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ? Селтик и Ренџерс се селе у Лигу 1

FOTO: (Robert Perry/PA via AP

Француски економски експерт Жан-Франсоа Гајан представио је идеју по којој би шкотски великани требало да заиграју у Лиги 1! Он сматра да би француска лига на тај начин требало да се спаси финансијског колапса, а финансијску корист имали би и ривали из Глазгова.

Недавни договори око равномерне расподела новца од ТВ права су пропали и сви клубови, осим ПСЖ су у великом проблему.

Према том пројекту, Ренџерс и Селтик би се француској елити придружили од сезоне 2022/2023. У том случају, Лига 1 би бројала 22 клуба, а шкотска би остала на 12, само без два највећа клуба.

Ма колико све звучи као утопија, пандемија је приморала клубове и лиге на радикалне потезе. Ово би могао да буде један од њих. Исто тако и прилика да још неки од шкотских клубова приграби трон. Последњи клуб који је постао првак Шкотске, а да није Ренџерс или Селтик, био је Абердин, давне 1985, са Алексом Фергусоном на клупи.

Недавно су се холандски и белгијски клубови договорили о заједничкој лиги, а пре пандемије короне, постојала је идеја о широј лиги у коју би ушли и клубови из Данске, Шведске и Шкотске.

С друге стране, још од формирања енглеске Премијер лиге кружиле су гласине да би Олд фирм могао да се пресели у енглеску, али то би вероватно изазвало два до три грађанска рата на Острву па те написе нико никад није узимао за озбиљно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)