ШПАНСКИ НОВИНАР НИЈЕ ХТЕО ДА ИЗГОВОРИ ТЗВ. КОСОВО: Ево шта се након тога десило на конференцији за медије (ВИДЕО)

Novosti online

31. 03. 2021. у 13:54

ФУДБАЛСКА репрезентација Шпаније вечерас од 20.45 дочекује селекцију тзв. Косова. Прес конференција пре овај меч била је врло интересантна.

ШПАНСКИ НОВИНАР НИЈЕ ХТЕО ДА ИЗГОВОРИ ТЗВ. КОСОВО: Ево шта се након тога десило на конференцији за медије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@kosovanfooty_EN

Наиме, делегација гостију била је непријатна према шпанским новинарима, захтевавши од њих да се изговори име Косова.

- Не знам како видите Шпаније после две тешке утакмице? Мислите ли да ће Луис Енрике направити пуно промена за утакмицу против ваше екипе? - питао је новинар шпанског листа "АС-а".

- Коме је упућено то питање? - упитао је Бајрам Шала, портпарол тзв. Косова.

- Тренеру - одговорио му је новинар.

- Чијем тренеру? Тренеру које екипе? Нисмо видели име наше репрезентације у вашим медијима, што је чудно. Коме је упућено питање? - инсистирао је Схала.

Након још неколико питања, шпански новинар је рекао да је то питање било упућено тренеру тзв. Косова. Шала је након тога рекао да је све у реду и да је то желео да чује.

Подсетимо, Шпаније не признаје тзв. Косово као државу па је министарство спољних послова ове земље одредило да гости не смеју да имају третман суверене државе на овом сусрету. То значи да организатори утакмице, те коментатори у преносу неће смети да говоре да Шпаније игра против тзв. Косова, него против екипе са територије Косова.

Такође, њихова застава се не сме приказивати уз шпанску, а њихова химна неће бити наведена као национална химна Косова, него као музика која представља територију Косова. Шпански фудбалски Савез ни на који начин неће истицати да игра против суверене државе.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)