ФСС ДОБИЈА ПРЕДСЕДНИКА: Човек из КК Црвена звезда седа на чело српског фудбала?

Novosti online

31. 03. 2021. у 11:46

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије почела је да игра много боље од када је на клупу сео Драган Стојковић Пикси, али сада се поставља ко ће сести на чело Фудбалског савеза Србије након што је Славиша Кокеза поднео оставку.

ФСС ДОБИЈА ПРЕДСЕДНИКА: Човек из КК Црвена звезда седа на чело српског фудбала?

FOTO: Promo

Према информацијама "Хотспорта" из добро информисаних извора, најозбиљнији кандидат за позицију председника савеза је директор аеродрома Никола Тесла – Саша Влаисављевић.

Данима се већ прича ко би могао да наследи Кокезу челу српског фудбала. Разна имена су се помињала, преко Владана Лукића, Звездана Терзића... а многи би ту највише волели да виде Немању Видића.

Саша Влаисављевић има дугу и успешну историју рада на високим и одговорним улогама у спорту, био је у управи ФК Црвена звезда од 2007. до 2009, садашњи је потпредседник КК Црвена звезда и председник Скупштине Ватерполо савеза Србије.

Реч је о човеку који је већ помагао српски фудбал, дословно, и то репрезентацију. Влаисављевић је као челни човек највећег српског аеродрома извојевао спонзорство и био један од главних и дугогодишњих покровитеља Фудбалског савеза Србије.

Сем спорта, многе битне функције имао је Влаисављевић. Водио је националну авио компанију "Ер Србија", члан је председништва Уније послодаваца Србије и Управног одбора Саобраћајног факултета.

Оно што је погурало Сашу Влаисављевића за главну фотељу српског фудбала је то што су га препоручили његови вишегодишњи успешни послови у свету менаџмента и бизниса, реч је о угледној персони тог миљеа.

Очекује се да ће ускоро бити заказана седница Извршног одбора, док ће Марко Пантелић обављати дужност председника до избора новог председника ФСС. На основу члана 46 став 2 Статута, заменик председника ће заказати седницу Извршног одбора у првом расположивом термину након утакмица квалификација за СП 2022, како би биле донете одговарајуће одлуке о даљим корацима у раду Фудбалског савеза Србије.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Хотспорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)