БИВШИ СЕЛЕКТОР СКЕНИРАО ПИКСИЈА: Ако се не пласирамо у Катар Србија никако не сме да понови грешку из прошлости

Novosti online

30. 03. 2021. у 10:58

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије у уторак од 18 часова у Азербејџану игра трећи меч квалификација за Светско првенство у Катару. Некадашњи селектор Србије Владимир Петровић Пижон верује у "орлове" и Драгана Стојковића Пиксија.

БИВШИ СЕЛЕКТОР СКЕНИРАО ПИКСИЈА: Ако се не пласирамо у Катар Србија никако не сме да понови грешку из прошлости

FOTO: M. Vukadinović

Пижон је за РТС говорио о репрезентацији Србије, где је истакао да верује да наш национални тим може да се врати на прави пут.

- Био бих нескроман да кажем да нам се не враћа, али не треба их хвалити превише. Свака утакмица је интересантна, прва утакмица 3:2, па онда 2:2. Сада следи незгодан противник. Гледао сам уживо ту давнашњу утакмицу с Азербејџаном и за мене је данас најтежа утакмица. Није велико име, а мора се победити- почео је Пижон.

Он је прокоментарисао учинак Стојковића, и напоменуо да му није било једноставно да направи овако добре резултате у прва два меча.

- Увек је за друго полувреме остављао оно право, да надоканди оно што је изгубљено у првом. Није имао ни времена све играче да упозна и ове утакмице ће му доћи добро што ће моћи да сагледа све играче. Мислим да сада није био сигуран у све играче, није имао ни пријатељску утакмицу неку, да проба играче. Ово није било у добром тренутку, да за овако важне утакмице мора одмах да нађе најбољи тим.

Пижон је Пиксија чак стигао да упореди и са Жозеом Мурињом.

- Велика је улога. Гледао сам Муриња, за којег мислим да није велики тренер на терену колики је оратор, али он је и тиме направио велике резултате. Пикси је био велики играч и он има ту способност доброг ораторства и ја верујем да он може да направи одличне резултате.

Бивши селектор је као главне играче Србије навео Александра Митровића и Душана Тадића.

- Много верујем у њих двојицу. За данашњи меч највише гледам ка њима двојици. Сви су они добри играчи из европских клубова, мислим да имамо добре шансе. Мислим да на прекидима можемо да дамо гол и да ту урадимо много.

На крају, Петровић наводи и да би Пикси требало да остане селектор и за наредни квалификациони циклус, а објашњава и зашто.

- За Стојковића као селектора су сви били, што њему и олакшава рад. Ако се и не пласирамо на Мундијал, мислим да би он требало да остане, јер тешко ће да неко после дође и да има више времена, рекао је Владимир Петровић Пижон.

(Република) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)