ПРЕДРАГ ЈОКАНОВИЋ, ЗА "НОВОСТИ": Ако их нападнеш, готов си!

Ђ. САМОИЛОВИЋ

26. 03. 2021. у 19:20

АЗЕРБЕЈЏАН никако не сме да буде репер за снагу Португалије. Чували су се за Србију, на коју ће кренути са тешком артиљеријом. Тако за "Новости" прича Предраг Јокановић (52), фудбалски стручњак, који је већину свог радног века као играч и тренер провео у Португалији.

ПРЕДРАГ ЈОКАНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Ако их нападнеш, готов си!

FOTO: Privatna arhiva

- Португалија се чувала за нас, чак је и селектор Сантош то сам признао. Мислили су да ће добити 2:0 или 3:0, а дали су само један. Мада није њему то толико битно, фудбалски је циник и резултат му је најбитнији. Радио је дуго у Грчкој, има сличан менталитет. Чак и када га критикују, не обраћа пажњу на то јер је европски првак, што остали не могу да кажу за себе - јавља се Јокановић са Мадеире, сунчаног острва и родног места Роналда.

Као из топа наш стручњак диктира поставу коју ће извести Сантош.

- Очекујем да од првог минута заиграју и суперзвезде Жоао Феликс и Бруно Фернандеш, што није био случај у Торину. Роналдо ће у сам шпиц, да се заглави између штопера и чека на прилике за ударац - прозгнозира Јокановић.

Кључ је према нашем саговорнику да не дозволимо лаке голове.

- Порутугалија је европски првак, ако га нападнеш као мува без главе, готов си. Треба да одиграмо паметно, имамо играче који могу да држе лопте. Али не смемо да примамо два гола као против Ирске, концентрација је кључна. Не смем ни да замислим како би тек Португалци казнили такве грешке - објашњава бивши играч Земуна, Кикинде и Спартака.

МНОГО НАС ПОШТУЈУ

СВЕСНИ су и у Португалији да ће им Србија бити ривал с којим ће моћи да добију увид у јачину свог тима.

- Много нас цене. Чуде се такође како не можемо да имамо више успеха са таквим играчким именима. Видео сам и да су приказивали Митровићев гол на телевизији, јако ми је драго због њега - каже Јокановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)